FOTO. Ministrul Gabriel Leș, discuții la Washington pe tema provocărilor lansate de Rusia

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a participat la o reuniune informală pe tema provocării pe care o reprezintă Rusia în regiunea de sud-est a Europei. Ministrul a fost invitat la discuții de președintele Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA. 

Ministrul Apărării, la invitația senatorului republican James Inhofe, a participat la o reuniune informală unde s-au purtat discuții despre provocările reprezentate de acțiunile Rusiei în zona de sud-est a Europei.

“La invitația senatorului James Inhofe, președintele Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA, am participat astăzi, la Washington, la reuniunea informală cu tema “Provocări curente în Sud-Estul Europei și combaterea acțiunilor provocatoare ale Rusiei în regiune”. La discuții au fost prezenti atât membri ai Congresului Statelor Unite, cât și înalți oficiali din statele din Sud-Estul Europei,” spune Leș.

Ministrul a atras atenția asupra importanței legăturilor transatlantice.

“În acest context, am atras atenția asupra faptului că regiunea Mării Negre se confruntă cu o serie de provocări la care putem răspunde eficient doar conlucrând îndeaproape, iar consolidarea relației transatlantice devine un deziderat cardinal,” precizează ministrul.

Leș a atras atenția asupra noului climat regional de securitate, după ce Rusia a anexat Crimeea.

“Anexarea Crimeii de către Federația Rusă a fost un punct de inflexiune ce a schimbat natura mediului regional de securitate, arătându-ne încă o dată că “forța dreptului” poate fi înlocuită cu “dreptul forței”. România rămâne pe mai departe un exponent al valorilor europene și euroatlantice, iar eforturile sale se vor îndrepta către consolidarea posturii aliate în regiune, precum și către menținerea unui climat de securitate și stabilitate,” a mai precizat ministrul.

Discuțiile din SUA au loc în contextul în care, la nivel politic dar și la nivelul opiniei publice, ancheta procurorului special Robert Mueller verifică legăturile dintre oficiali de la Kremlin și persoane din staff-ul de campanie al președintelui Donald Trump.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Ministrul Gabriel Leș, discuții la Washington pe tema provocărilor lansate de Rusia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre senator Gabriel Leș
Ministerul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, câștigă prima etapă din lupta cu președintele Iohannis

Închide