FOTO. Minori prinși la furat în Carrefour Satu Mare, încătușați. Tatăl îl avertizează pe polițist

Trei minori, printre care un băiat, în vârstă de 15 ani, și două fete de 11 ani, au fost prinși la furat în magazinul Carrefour, din incinta mall-ului Shopping City, al celor de la NEPI. Angajații magazinului au chemat polițiștii, care au ajuns la fața locului. Minorul, de 15 ani, a fost încătușat de oamenii legii și dus la secție, potrivit informațiilor PresaSM. 

Tatăl minorului îl acuză pe unul dintre polițiști de abuz de forță și adresarea de cuvinte și expresii cu caracter injurios. Mai exact, că nu ar fi fost cazul să se încătușeze minorul, respectiv că băiatul și mama sa ar fi fost înjurați.

”Acest mesaj îl trimit la un angajat de la Poliția Satu Mare…În primul rând, nu știu încă cine ești, dar o să aflu …. s-a întâmplat dragi mei că acum vreo 3-4 zile, când a fost solicitată o echipă de polițiști pentru că niște tineri au luat lucruri din Carrefour Satu Mare … Eu îmi asum că era băiatul meu și încă două fete … Dar când au sosit dânșii au pus câtușele la un băiat de 15 ani care a luat niște fond de ten și nu mai știu ce… La sediul poliției a folosit un limbaj care nu trebuia… așa o zis … O sa bag (…) în voi … o să sugeți (…) mea ..etc… între timp a sosit și nevasta mea…și cu ea tot în tonul ăsta a vorbit…așa a arătat copilul meu”, susține tatăl minorului.

Acesta a mai precizat că o să îl ”caute” pe polițistul în cauză pentru a-l lua la rost pentru limbajul folosit. Aspect care, din perspectiva polițiștilor, ar putea să fie percepută drept o posibilă infracțiune de ultraj.

”Așa, dragul meu polițist, ai grijă de tine că mă duc la sediul poliției și oricum o să te caut ….așa nu se poate vorbi…mai ales în fața unei fetițe de 11 ani….nu știu cum e cu legea, dar pentru furt se pune cătușe? … Ce, era criminal, a omorât pe cineva?”, se mai întreabă tatăl băiatului.

7 Comments on "FOTO. Minori prinși la furat în Carrefour Satu Mare, încătușați. Tatăl îl avertizează pe polițist"

 1. dragule , azi un fond de ten,mîine un telefon, si dupa un pont si îi dăm la unu în cap pentru 10 lei

  View Comment
 2. Bine ca nu ia dat cu bastonu in cap

  View Comment
 3. Si asta e solutia de politist sa injuram si sa agresam cine stie din ce cauze a ajuns sa fure…

  View Comment
 4. da,pentru furt se pun catuse

  View Comment
 5. Înjurătura polițistului nu-și are locul. Încătușarea copilului, nu știu. Dar cu fetele cum rămâne? Ele nu trebuiau încătușate atunci? Tineretul a prea luat-o razna.

  View Comment
 6. Badea Gheorghe | februarie 24, 2020 at 08:34 |

  @Foris și @Julio: de unde știți voi că polițistul a folosit acel limbaj? Ați fost acolo?
  Vă luați după declarația emotivă a unui părinte care riscă să fie tras la răspundere pentru faptele odraslelor sale minore, și care își vede periclitată o parte din venituri!
  Ar fi în stare să mintă orice, doar să-și scape sursele de venit de acuzații!
  “Tăticul” grijuliu ar trebui să aducă probe audio-video care să confirme acuzațiile, altfel nu pot fi luate în considerare în lipsă de probe!
  Și da, din fericire, polițistul are dreptul să folosească cătușele chiar și la minori!
  Și da, trebuie să intervină dur chiar și la un mic furt, chiar dacă a fost vorba despre minori!
  Copii aceia nu au furat mâncare, nu foamea i-a împins la furat, ci au furat, mai mult ca sigur, îndemnați de părinți, și au furat lucruri care pot fi valorificate ulterior!
  Așa că lăsați-o mai moale cu acuzațiile la adresa polițistului!
  Ne luarea de măsuri concrete și dure duce la nașterea grupărilor infracționale, mai ales în rândul respectivei etnii!

  View Comment
 7. @Badea Gheorghe. Deoarece nu am fost prezent, nu am afirmat și nici nu am infirmat fapta polițistului. A fost un răspuns pe baza scriselor în articol. De aceea nu am folosit expresii de învinuire, doar de părere. Dar din păcate am văzut și fete, școlărițe, care furau din magzine și erau bine îmbrăcate și nu făceau parte din categoria aceea de etnie.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
VIDEO. Contre, la o bere, între șefi ai Poliției de Frontieră și presupuși contrabandiști

Închide