FOTO. Planurile Academiei de fotbal, construită de Ungaria în Satu Mare

Guvernul Ungariei își propune să își facă prezența destul de serios în acest an în județul Satu Mare, alocând deja 216 milioane de forinți, potrivit informațiilor PresaSM. Maghiarii vor să construiască academie de fotbal, care se va realiza în municipiul Satu Mare, pe o suprafață de opt hectare, pe strada Gorunului, au precizat surse pentru PresaSM

Pentru demararea întregii investiții au fost alocați 750.000 de euro. Reporterii PresaSM au aflat că investiția este deja în fază de aprobare a Planului Urbanistic Zonal. Din câte se pare, vorbim despre mai multe terenuri de sport, dar și un hotel pentru cazarea sportivilor, cu șase etaje!

Întreaga construcție va fi amplasată chiar în vecinătatea Aquastar din municipiul Satu Mare.

Deja sunt asigurate utilitățile în zonă, iar terenurile au fost achiziționate.  Se preconizează ca acest centru sportiv să fie finalizat în 22 de luni de la demarare. Formarea sportivilor va avea loc în primul an, cu participarea a aproximativ 140 de copii.

Viktor Orban crede în fotbalul sătmărean

Cu toată critica opoziției politice din Ungaria, care acuză o risipă de bani în proiecte transfrontaliere, premierul Viktor Orban pare decis să nu dea înapoi, iar Executivul maghiar a alocat deja 216 milioane de forinți.

Dovada din Monitorul Oficial al Ungariei, mai jos:

Viktor Orban se pare că dă o importanță deosebită acestei zone, după ce academii similare de fotbal au apărut în Slovacia, Ucraina și Serbia.

Orban și pasiunea pentru fotbal

Fost fotbalist semi-profesionist, Viktor Orban a avut în programul său de guvernare un loc special pentru fotbal. Relația premierului Ungariei cu fotbalul a fost descrisă și de publicațiile occidentale, care au ridicat semne de întrebare cu privire la construcția unor stadioane, cum este și cel din Felcsút, unde Orban a copilărit.

Jurnaliștii de la the Guardian au dedicat un articol cuprinzător pasiunii lui Orban pentru fotbal, pasiune care, spun britanicii, s-a transformat într-o adevărată obsesie. Încă de la primul mandat, Viktor Orban a precizat că dorește să promoveze fotbalul. A fost atacat de opoziție pentru construcțiile grandioase și pentru banii investiți în stadioanele moderne.

De celaltă parte, Orban a precizat că sportul îi poate ține departe pe copii de “pericolele lumii moderne”. Jurnaliștii britanici citează cifre care arată că după toate investițiile, interesul cetățenilor pentru a se înscrie la cluburile de fotbal rămâne unul scăzut.

3 Comments on "FOTO. Planurile Academiei de fotbal, construită de Ungaria în Satu Mare"

 1. cetatean ecologist | aprilie 13, 2020 at 16:25 |

  Bravo lor , macar stiu ce vor ….si e frumos , daca aici nimeni nu are bani pt asa ceva .Sper ca fotbalul satmarean sa renasca ….
  Orban asta e tare , al nostru ar putea lua exemplu de la el : tara merge bine ,au bani , exportul mai mare ca importul , asigura 120% mancare ( Ro numai 35% ) la ei bugetarii din administratie sunt putini ,au salarii mai mici ca la privat ,digitalizarea creste puternic , la ei si acum scoala se face online , au spitalele in functionare ,fara infectii majore , au construit si utilat in 3 saptamani un spital pt Covid ,cel mai modern din Europa ,au echipamente ,masti ventilatoare halate etc ,in prostie ,mastile depasesc de multe ori populatia tarii , si ca om destept a luat o linie automata de productie masti , fac 2.8 milioane pe luna …..Au 4 tone de material pt tablete care sunt bune impotriva virusului…..Avioane vin zilnic si mai aduc echipamente medicale …..inclusiv ventilatoare medicale .

  View Comment
 2. Bravo lor, bravo V.Orban! Lajcsi al nostru e un fel de “sculptura de a lui Vida Gheza”!

  View Comment
 3. Gică Contra | aprilie 14, 2020 at 11:45 |

  @cetatean ecologist și @Pop Ioan Toate cele spuse de voi au fost adevărate. Informațivă din nou. S-ar putea să aveți o surpriză. Posibil, mai multe surprize neplăcute.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Academie de Fotbal, municipiul Satu Mare
Lovitură de teatru! Florisal câștigă împotriva Primăriei! Licitația pentru salubrizare ar putea fi reluată

Închide