FOTO. Preotul sătmărean care a construit singur un monument! Slujitor real al comunității

Ganriel Chereji, un preot ortodox din Satu Mare, îi cinstește pe eroii neamului printr-un monument pe care îl construieşte de unul singur. Se ocupă atât de proiectare, cât şi de execuţie, astfel încât costurile să fie minime. Lucrarea va fi amplasată în faţa bisericii la care slujește.

Vă vine sau nu să credeţi, dar cel care mânuieşte cu îndemânare mistria este un preot care vrea să-şi slujească ţara cu dragoste şi dăruire. Pentru străbuni, contruieşte un monument al eroilor chiar în faţa bisericii din satul Cuța, unde are parohia.

”Și eroii din acest sat să aibă un monument dedicat lor pt că sângele eroilor noștri și sângele străbunilor face parte de fapt din rădăcina bisericii”, spune Gabriel Chereji, citat de observator.tv 

Monumentul va fi înalt de 4 metri şi va avea peste 7 metri lungime. Ca să nu aibă cheltuieli mari, părintele a decis să facă singur atât proiectarea monumentului, dar să-l şi ridice.

”Nu fac nimic special. Ci, doar atât fac, să pun în inima oamenilor că sângele pe fiecare bucăţică de pământ pe care călcăm sunt picăturile strămoşilor noştrii. Pe acest zid vor veni încă 13 cruci scrise cu numele eroilor”, mai spune părintele Chereji. 

Tânărul preot s-a întors acum un an şi jumătate de la Paris, unde a slujit timp de trei ani. De când s-a întors, n-a stat o clipă. A schimbat faţa satului, spun oameni. Şi, cel mai important, i-a făcut să vină cu drag la biserică.

SURSA: observator.tv

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Preotul sătmărean care a construit singur un monument! Slujitor real al comunității"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
FOTO. Preotul sătmărean care construiește singur un monument al eroilor. Respect!

Închide