FOTO. Putoarea a cuprins din nou Careiul. Autoritățile, incapabile să remedieze situația


Mirosul pestilențial emanat de la o stație de biogaz din municipiul Carei a cuprins din nou orașul, spre disperarea a peste 20.000 de persoane. Mulți dintre localnici nici nu mai pot să iasă din casă sau să stea cu geamul deschis.

”Este insuportabil. Nu mai putem ieși din casă. Efectiv ne este rău fizic de la acest miros. Nu se mai poate așa ceva, de luni întregi suportăm această situație. Este o uriașă bătaie de joc”, s-a plâns un careian. 

Reamintim faptul că Garda de Mediu Satu Mare a aplicat o amendă uriașă pentru firma care a împuțit tot municipiul Carei: 75.000 de lei, se arată într-un comunicat remis de Garda de Mediu Satu Mare. Pe degeaba, în condițiile în care situația nu s-a remediat. 

În timpul verificărilor, s-a constatat că mirosul provine de la un operator autorizat pentru producerea de biogaz și energie electrică regenerabilă, care utilizează ca materie primă resturi vegetale, dejecții animaliere, deșeuri de țesuturi animaliere, inclusiv lichide cu grăsimi de origine animală.

Din cauza unor defecțiuni la sistemul de alimentare a instalației de biogaz, deșeurile stocate pe amplasament, în cantități semnificative, nu au putut intra în procesul tehnologic de prelucrare, fiind depozitate în spațiu deschis, la temperaturi ridicate.

Pentru remedierea deficiențelor constatate s-a dispus urgentarea efectuării reparațiilor la instalația respectivă și începerea imediată a prelucrării deșeurilor stocate existente sau valorificare/eliminarea acestora în instalații autorizate. Urmare a neconformităților constatate, comisarii au aplicat operatorului o sancțiune contravențională în valoare de 75.000 lei.

Pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de incidente generatoare de disconfort pentru populație, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus interzicerea colectării și depozitării deșeurilor de țesuturi animaliere, inclusiv a deșeurilor lichide cu grăsimi și cu conținut stomacal (intestine) – direct in recipiente sub cerul liber, ci depozitarea acestora numai în spații frigorifice adecvate.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Putoarea a cuprins din nou Careiul. Autoritățile, incapabile să remedieze situația"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Garda de Mediu
De la ce s-a împuțit tot Careiul. Firma de biogaz are două zile să rezolve problema

Închide