FOTO. Sătmărenii vor putea ajunge cu trenul la Târgul de Crăciun din Viena

Sătmărenii vor putea ajunge cu trenul la Târgul de Crăciun din Viena. CFR Călători anunță, în parteneriat cu MAV Ungaria și OBB Austria, ruta Satu Mare – Viena și retur. Prețul unei călătorii pornește de la 31 de euro, la clasa a II-a. 

Sătmărenii vor putea să viziteze și cu trenul două dintre cele mai importante târguri de Crăciun din Europa. CFR Călători a anunțat introducerea ruteri Satu Mare – Budapesta – Viena și retur, odată cu Noul Mers al Trenurilor, care va fi valabil începând cu data de 15 decembrie.

“Va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur”, anunță cei de la CFR.

Noua rută a fost anunțată încă din octombrie, când a apărut pe site-ul celor de la OBB Austria. Trenurile vor circula zilnic, cu plecare de la Satu Mare la ora 09:27. Călătorii vor ajunge la Viena la 17:21. Plecarea din capitala Austriei se va face la ora 10:42, iar pasagerii vor ajunge la Satu Mare în jurul orei 20:42.

Prețul unui bilet, anunțau cei de la CFR începe de la 31 de euro, la clasa a II-a, cu oferta City Star sau 46 de euro, fără ofertă.

“Pentru călătoria în relația Satu Mare – Viena,  recomandăm oferta City Star Austria, care costă aproximativ 31 Euro, la clasa a 2-a, pentru un călător adult. Numărul locurilor disponibile pentru această ofertă este limitat. În cazul în care nu este disponibilă la vânzare oferta City Star Austria pentru data călătoriei, prețul unui bilet dus în relația Satu Mare – Viena, la clasa a 2-a este de aproximativ 46 Euro”, spuneau cei de la CFR în luna octombrie.

Târgurile de la Viena și Budapesta, destinații preferate

Anul trecut, târgurile de la Viena și Budapesta au fost pe primele locuri în topul celor de la European Best Destinations și este de așteptat că și în acest an, turiștii care vor să le viziteze să fie și mai numeroși.

Viena

Startul Târgului de Crăciun de la Viena se va da la mijlocul lunii noiembrie, iar pregătirile deja sunt în derulare. Potrivit programului anunțat de organizatori, începând cu 15 noiembrie, târgul va fi deschis zilnic, de la ora 10. Duminică și joi, târgul se va închide la 9:30, iar vineri și sâmbătă la ora 10. De Crăciun, târgul va funcționa după un program special, între 11 și 7 seara pe data de 24 Decembrie și între 11 și 9:30 seara, în zilele de 25 și 26 Decembrie.

Iar organizatorii promit multe noutăți și oportunități de distracție pentru turiștii de toate vârstele.

Budapesta

Vecinii din Ungaria se grăbesc și mai tare să intre în spiritul Crăciunului, așa că târgul își va deschide porțile pentru localnici, dar mai ales pentru turiști începând cu 8 noiembrie. Cei care doresc să se bucure de ornamente, de mâncarea specifică, dar și turiștii aflați în căutarea unor cadouri inedite sunt așteptați în Piața Vörösmarty, la capătul străzii Váci, în fața celebrei cafenele Gerbeaud.

Organizatorii s-au pregătit cu spectacole diverse, pentru copii, dar și pentru amatorii de muzică și îndrăgostiții de gastronomia tradițională. Târgul va fi deschis până la ora 21 în timpul săptămânii, iar peste 100 de căsuțe cu comercianți îi așteaptă pe cei care caută cadouri inedite pentru sărbători.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Sătmărenii vor putea ajunge cu trenul la Târgul de Crăciun din Viena"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre tren
Locomotivă în flăcări, în județul Satu Mare. Traficul feroviar, blocat

Închide