FOTOGALERIE. Ce gest! Tineri sătmăreni au reabilitat o casă de copii din Satu Mare!

Tinerii din Rotaract Satu Mare su pus mână de la mână și cu largul concurs al firmei Lebăda au reușit să reabiliteze clădirea Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar. În acest centru trăiesc zece copii, care au acum condiții net superioare de trai.

Din cauza intemperiilor, cei din conducerea instituției au luat în calcul chiar mutarea copiilor. Și asta pentru că acoperișul a fost avariat și se scurgea apa prin acoperiș.

Apoi au intervenit tinerii din Rotaract. Firma sătmăreanp Lebăda a oferit materialele necesare (printre care vopsea lavabilă produsă chiar în fabrica celor de la Lebăda din Valea Vinului) și a asigurat forța de muncă pentru realizarea lucrărilor.

”Am decis să reabilităm acoperișul acestei case de copii. Lucrările ne-au costat aproximativ 57.500 lei, bani pe care i-am adunat de la persoane fizice și juridice sub formă de sponsorizări și din care s-au plătit materialele de construcție și manopera către firma care a realizat lucrarea. ”, afirmă Cristian Pașca, reprezentantul grupului de tineri Rotaract și reprezentant al Lebăda.

Văzând cât de bine arată casă cu un nou acoperiș, tinerii s-au decis să nu se oprească la acest nivel cu lucrările și au suportat și lucrările exterioare la casă, respectiv întărirea structurii și igienizarea și zugrăvirea casei.

”A durat ceva până s-au armonizat procedurile legislative cu entuziasmul acestor tineri de a face lucrările aici, de aceea finalitatea acestui proiect a întârziat. E o lucrare care va asigura o siguranță copiilor pentru mulți ani de acum înainte”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

”Între copiii de aici și tinerii de la Rotaract s-a creat o prieteni care contează foarte mult pentru ei. Pe lângă investiția ca atare, tinerii de la Rotaract s-au implicat foarte mult în educarea copiilor și s-a creat o relație specială între ei”, a precizat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș.

Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro1 Comment on "FOTOGALERIE. Ce gest! Tineri sătmăreni au reabilitat o casă de copii din Satu Mare!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lebăda
Sfaturile gratuite ale specialiștilor sătmăreni: alegerea parchetului în funcție de grosime

Închide