FOTOGALERIE. Cimitirul din centrul Sătmarului, PROFANAT! Zeci de morminte distruse și pângărite

Cimitir vandalizat la Satu Mare. Mai multe pietre funerare din cimitirul aflat pe Drumul Careiului au fost distruse. Poliția a demarat o anchetă.

Imagini revoltătoare în cimitirul din zona intersecției Burdea, pe Drumul Careiului, acolo unde zeci de morminte au fost făcute una cu pământul.

Zeci de morminte profanate

Reporterii PresaSM au afost la fața locului și au aflat că azi noapte, în jurul orei 01.00, una sau mai multe persoane au distrus un număr de circa 50 de pietre funerare, pe care le-au lovit și spart.

Din câte se pare, nu ar fi vorba despre niște persoane fără adăpost sau de niște teribiliști, putând fi vorba despre un act intenționat, de profanare. Cel puțin acest lucru îl suspectează și reprezentanții cimitirului. Aceștia au precizat pentru PresaSM că nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani.”Totul s-a întâmplat între ora 00.00 și 01.00. Am sesizat Poliția. Programul de acces este până la ora 20.00”, a spus reprezentantul cimitirului pentru PresaSM

Nu există pază pe timpul nopții

Oamenii acuză că pe timp de noapte nu există niciun paznic, fapt care a facilitat acțiunea profanatorului/profanatorilor.

”Nu se poate așa ceva. Noi pentru ce plătim taxe aici, dacă nici măcar un pazniv nu există pe timp de noapte?”, s-au plâns oamenii. 

Polițiștii au prelevat mai multe probe și au început deja o anchetă.

Cimitir vandalizat Satu Mare. Cel puțin doi autori

Reporterii PresaSM au observat cel puțin două tipuri de urme de pantofi pe unele locuri de veci, de marimea 44-45. Semn că autorul/autorii s-au urcat pe morminte și au lovit cu picioarele pietrele funerare. Dar, cel mai probabil, nu și-au dat seama că au lăsat în urma lor și semne.

Indivizii au distrus mormintele care se aflau pe centrul cimitirului, ferite de privirile potențialilor martori, în special cele din zona unei capele mortuare de mari dimensiuni.1 Comment on "FOTOGALERIE. Cimitirul din centrul Sătmarului, PROFANAT! Zeci de morminte distruse și pângărite"

  1. O avere costa un loc in acel cimitir mai scump ca un apartament cu 3camere… Si ei nu au o paza sau camer de inregistrare pe tot cimitiru ei sa refaca pagubele cei la care apartine locul

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cimitire
FOTO/VIDEO. Cimitirele din Satu Mare, umplute de lumină și flori, de Ziua Morților

Închide