Firma care a contestat licitația la al treilea pod a câștigat! Primăria reia evaluarea ofertelor

Licitația lucrărilor pentru construirea celui de-al treilea pod peste râul Someș a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea. Și asta pentru că reprezentanții Primăriei Satu Mare și cei ai consorțiului româno-italian Concordia nu s-au înțeles asupra rezultatului licitației. În care administrația locală a desemnat ca și câștigătoare firma austriacă Strabag. 

Diferend tranșat de Curtea de Apel Oradea

Firma Concordia a câștigat procesul intentat de Primăria Satu Mare, care a contestat Decizia nr. 2238/C7/2449 din 10.12.2019, pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, prin care forul de la București obliga administrația sătmăreană să admită oferta societății din Negrești-Oaș. După ce o respinsese inițial.

”Respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Municipiul Satu Mare în contradictoriu cu intimata Concordia Import-Export SRL – lider al Asocierii Concordia Import-Export SRL – Spic SRL şi cu intimata-intervenientă Strabag SRL, împotriva Deciziei nr. 2238/C7/2449 din 10.12.2019 pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pe care o menţine în totalitate”, este decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea. 

Pe cale de consecință, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că comisia de evaluare a ofertelor va da un răspuns până la finalul lunii februarie, existând riscul ca să se ajungă la un nou proces în instanță. Ceea ce este sinonim cu o nouă amânare.

De unde a început totul

Reamintim faptul că specialiștii din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestaților au dat câștig de cauză societății care a contestat licitația: Concordia Import Export. Primăria Satu Mare a atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Astfel, procesul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Oradea în data de 23 decembrie 2019, iar joi, 23 ianuarie, a și dat sentința nefavorabilă Primăriei Satu Mare.

Potrivit informațiilor PresaSM, Concordia este o societate comercială înființată în anul 1998, cu capital integral privat, specializată în lucrări de poduri. În afara sediului central din Negrești-Oas, firma are un punct de lucru și în București.

Două firme participă la licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste râul Someș. Vorbim despre cei de la Concordia Import Export și de austriecii de la Strabag.

Dar cum lucrările de această anvergură necesită de regulă o asociere, cei de la SC Concordia Import Export SRL i-au cooptat pe cei de la Spic SRL, Spic Internazionale SRL și VERTA TEL S.R.L.. De asemenea, cei de la Strabag SRL i-au luat în asociere pe cei de la Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj S.A, SC Züblin Hoch – und Brückenbau GmbH, Metabet CF S.A., FREYROM, Onistua Com S.R.L., CONSTRUROM S.A. și TRI EM SERV S.R.L.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 141.794.420 lei, cu 47.790.493 lei mai mult decât la prima licitație, care a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

Fii primul care comentează! despre "Firma care a contestat licitația la al treilea pod a câștigat! Primăria reia evaluarea ofertelor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod
FOTO. Al treilea pod din municipiul Satu Mare a ajuns pe masa judecătorilor

Închide