FOTOGALERIE. Trenul de lux care trecea prin Satu Mare, anulat. Cauza: infrastructura proastă

Trenurile moderne de la Astra Trans Carpatic, care parcurgeau ruta Baia Mare – Timişoara Nord vor fi anulate, începând cu data de 12 martie. Aceste trenuri, care ofereau condiţii moderne, au circulat doar câteva luni pe această rută.

”Decizia a fost luată ca urmare a gradului de utilizare redus pe rutele respective (de cca. 15%), cât si de calitatea liniei și a vegetației existente în gabarit, îndeosebi pe zona Satu Mare – Baia Mare, care afectează materialul rulant”, spun reprezentanții firmei. 

Reamintim că AstraTransCarpatic din Arad, controlată de către cunoscutul om de afaceri cu origini sătmărene Valer Blidar, a lansat în septembrie 2018 o nouă rută efectuată cu un tren privat. Este vorba de ruta Timișoara – Baia Mare.

Trenul circulă pe relația Timișoara – Arad – Satu Mare – Baia Mare, iar primul tren a plecat sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 8:30 de pe linia 1 din Gara Mare din Arad. Trenul are şi însoţitori de bord.

Compania operează cu trenuri care oferă condiţii ce sunt considerate de lux, condiţii care sunt peste cele oferite de către CFR sau alte companii feroviare din România, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, aşa că se ştie unde se află în orice moment.

Trenurile pot circula cu viteze de până la 200 kilometri la oră însă sunt condiționate de calitatea infrastructurii feroviare din România. Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro iar întregul proiect cuprinde lansarea a 15 garnituri de acest fel până în Aprilie 2019.

Compania a lansat în cursul lunii februarie 2017, ruta Arad-Bucureşti, iar peste vară a efectuat transport şi pe ruta Arad-Mangalia.

Pe ruta către Bucureşti, trenul oferă condiţii deosebite și însoțitori de bord. Printre dotări se află, vagoane de dormit dotate cu duşuri, iar la vagonul de dormit clasa I, călătorii primesc sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, în vreme ce la cuşetă primesc cafea şi apă. Compania intenţionează să opereze și pe alte rute.

1 Comment on "FOTOGALERIE. Trenul de lux care trecea prin Satu Mare, anulat. Cauza: infrastructura proastă"

  1. Nu contează dacă e așa! trebuie făcută legătura cu Baia Mare Satu Mare, Carei Oradea,Cluj,BUDAPEST.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre astra vagoane arad, CFR
Trafic feroviar blocat, după ce un tren a deraiat pe ruta Satu Mare – Brașov

Închide