FOTO/VIDEO. Armata Română, pregătiri impresionante la Carei. La mulți ani!

Azi (24 octombrie), la Carei, condițiile meteo au fost potrivnice antrenamentului pentru ceremonia militară dedicată Zilei Armatei. Antrenamentul însă s-a derulat potrivit planificării, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și camarazii lor din structurile Ministerului Afacerilor Interne fiind în măsură să organizeze un eveniment pe măsura așteptărilor unei Zile a Armatei României într-un An Centenar.

Dacă mai punem la socoteală că, la Carei, prognoza meteo este favorabilă pentru data de 25 octombrie atunci nu ne rămâne decât să venim cu mic cu mare la sărbătoarea Armatei Române, în fapt, la o sărbătoare a României, la ceas aniversar.

La Satu Mare

• ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori și defilarea gărzii de onoare la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român” cu prilejul „Zilei Armatei României”, în data de 25 octombrie, începând cu ora 08.00; detașamentul de onoare va fi constituit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Muzica Militară din garnizoana Cluj.

La Carei

• începând cu ora 11.00 (estimată): ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori și defilarea gărzii de onoare la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român”;

Detașamentul de onoare va fi constituit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionul 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” și Muzica Militară din garnizoana Cluj;

• începând cu orele 12.30 – 18.00, în Parcul Karoly: expoziție de tehnică, echipamente, armament și aparatură din dotarea militarilor Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Armata Română, pregătiri impresionante la Carei. La mulți ani!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre armata
Armata caută sută de tineri pentru a-i face subofițeri și ofițeri

Închide