FOTO/VIDEO Petea, poartă de intrare pentru mașinile furate. Majoritatea, automobile de lux

Poliția de Frontieră a înregistrat o creştere cu peste 70% a numărul de autovehicule furate, descoperite la frontieră. Vama Petea se află în topul clasamentului făcut de polițiștii de frontieră. De cele mai multe ori a fost vorba despre mașini de lux.

În anul 2018 (11 luni),  în urma acţiunilor desfăşurate în punctele de frontieră şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 239 autovehicule (196 autoturisme, 27 microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare și 4 remorci), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost depistate 138 de autovehicule, în acest an s-a  constatat o creştere de peste 70%, spun polițiștii de frontieră.

Iar vama Petea se află în fruntea clasamentului, spune Poliția de Frontieră, alături de punctele de la Nădlac și Borș. În anul 2018 au fost constatate 266 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi albanezi, austrieci, belgieni, bulgari, danezi, francezi, germani, greci, irakieni, iranieni, italieni, moldoveni, polonezi,  sârbi, sloveni, spanioli şi ucraineni.Cei mai mulți dintre șoferi le-au spus autorităților că nu știau că automobilele pe care le conduc au fost furate. Mulți au recunoscut că au primit bani pentru a aduce mașinile în România.

“În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani (în general, de până la 500 euro) pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta e furată,” mai spun polițiștii.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi în traficul cu maşini furate, au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră.

Din analizele efectuate la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, rezultă că traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale persoanelor care au ca preocupări acest tip de fapte infracţionale, acestea fiind bine organizate la nivelul mai multor state.

Rutele folosite sunt, în general, orientate dinspre ţările vest europene cu finalitate în ţările est-europene.De asemenea, cazuistica înregistrată arată că cele mai multe maşini indisponibilizate de Poliţia de Frontieră sunt din gama celor de lux.

Așa s-a întâmplat și în martie, în cazul Land Rover-ului de peste 58.000 de euro pe care un cetățean din Maramureș a încercat să îl introducă în țară. Interpol a semnalat că mașina a fost furată din Marea Britanie.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO Petea, poartă de intrare pentru mașinile furate. Majoritatea, automobile de lux"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
Trafic RESTRICȚIONAT spre Ungaria. Nu orice mașină poate tranzita granița

Închide