FOTO/VIDEO. Se blochează roțile la Kaufland, în Satu Mare. Poliția: este ilegal!


Atenție, sătmăreni! Se blochează roțile mașinilor lăsate mai multe ore în parcarea de la Kaufland, pe Bulevardul Henri Coandă în municipiul Satu Mare. Pe un autoturism a fost deja aplicat un sistem de blocare al roților.

Măsura este una extrem de contestată, chiar de către polițiștii rutieri. De exemplu, într-un caz similar, Poliția Rutieră din Timișoara a amendat firma care a blocat roțile unei mașini până când șoferul urma să achite amenda.

Sătmăreanul Ionuț Măgurean – un cunoscător al fenomenului – a precizat că: ”În cazul celor care blochează roțile, poliția invocă legea 12, art. 1, lit. a., fiind parcare privată, deschisă circulației publice! Așadar, se supune OUG 195. Legile primează față de regulamentele interne (regulament afișat de parcare șamd). Sechestrarea bunului este contravenție! Nu ai nici un drept să blochezi roțile mașinilor. Dacă nu ajungi la un consens cu conducătorul auto să plătească “amenda” dacă a depășit timpul, doar atunci apelezi la poliție, iar în urma legitimării, îl puteți da în judecată pentru a recupera “prejudiciul” (amenda) 100 lei (sau cât e amenda pentru parcare) plus cheltuieli de judecată”. 

În videoclipul de mai jos se poate vedea cum Poliția Rutieră Timișoara intervine într-un astfel de caz. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea comercială nu este autorizată cu privire la astfel de activități, dispunându-se astfel confiscarea a 10 blocatoare, în același timp societatea comercială a fost sancționata contravențional conform Legii 12/1990.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Se blochează roțile la Kaufland, în Satu Mare. Poliția: este ilegal!"

  1. Gică Contra | ianuarie 10, 2020 at 19:09 |

    O fi un abuz din partea firmei care asigură paza parcării. Dar, dacă au sesizat poliției sau poliției locale că sunt autovehicule care sunt (aproape) părăsite în parcare și nu au fost luate măsuri, ce ar mai putea face?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kaufland
FOTOPLAN. Se anunță un nou ansamblu de locuințe, lângă Kaufland-ul de pe Botizului

Închide