Analfabeții au permis în Satu Mare! Le obțin în Ungaria și circulă în România

FOTO: Arhivă

Analfabeții ”cu acte-n regulă” conduc mașini pe drumurile din județul Satu Mare. Fenomenul este cauzat de inerţia autorităţilor din Ungaria, care au refuzat să ancheteze corupţia din sistemul de acordare a permiselor de conducere din ţara vecină.

Cu toate acestea, anchetatorii sătmăreni au reuşit să identifice metoda prin care analfabeţii au reuşit să-şi procure permisele în Ungaria. Aceştia s-au folosit de o prevedere legislativă din țara vecină, care spune că cetăţenii altor ţări îşi pot lua permisul de conducere dacă sunt însoţiţi de un traducător autorizat. Numai că, în acest caz, traducătorii le livrau şi răspunsurile corecte. Un asemenea permis costa între 2.000 şi 3.000 de euro.

Astfel de şoferi analfabeţi au fost depistaţi cu sutele şi în alte judeţe din Transilvania. După cum era şi normal, autorităţile din ţara noastră au alertat autorităţile din Ungaria, solicitând anularea permiselor obţinute fraudulos în ţara învecinată.

Din păcate, solicitarea n-a avut efectul scontat. Refuzând să recunoască corupţia, autorităţile din Ungaria au afirmat că nu au găsit indicii privind obţinerea frauduloasă a permiselor. Din acest motiv, autorităţile maghiare au refuzat să anuleze permisele analfabeţilor din România. Astfel, organele judiciare din ţara noastră s-au văzut obligate să restituie permisele ungureşti romilor analfabeţi.

Poliţia nu deţine o situaţie clară cu analfabeţii care circulă pe baza permiselor obţinute prin fraudă în Ungaria. Să sperăm că în decurs de patru-cinci ani, chiar dacă n-au învăţat să scrie şi să citească, cel puţin s-au familiarizat cu regulile de circulaţie.


Caz concret

În municipiul Carei, un individ cu pălărie și musteață, în vârstă de circa 40 de ani, aflat la volanul unei mașini, s-a oprit să întrebe unde este strada Bartok Bela. Pietonul i-a arătat tăblița pe care scria ”Bartok Bela”. La care ”șoferul”: bine, bine, văd tabla! Dar unde e strada Bartok Bela?

Vă dați seama cam cât de bine știa omul să citească și în ce condiții putea să își obțină dreptul de a conduce mașini pe drumurile publice.


Poate te interesează și Record de șoferi fără permis prinși în trafic

5 Comments on "Analfabeții au permis în Satu Mare! Le obțin în Ungaria și circulă în România"

 1. Bine ca mie mi-au suspendat permisul pt viteza la iesirea din Odoreu spre Babasesti unde tabla cu sfarsitul localitatii a fost mutata mai sus de locul unde era iar acesti analfabeti nu le ia nimeni permisul?? Nu e corect ca eu de exemplu si multi altii care gresim odata la 20 de ani poate sa nu primim avertisment la prima abatere iar idiotii care nu au habar nici sa citeasca sa poata circula in voie cu permise care se pot numi false!!

  View Comment
 2. Parca in Romania nu poti primi permis si daca esti analfabet? Ai bani pti cumpara mama si tata la noi.Macar nu scriati acest articol

  View Comment
 3. Haideți și verificați și în apă la țigani in tiglarie ,puneți sa citească , aproape toți au mașini.

  View Comment
 4. www.antihristul.net | octombrie 4, 2018 at 09:47 |

  Dumnezeule Tată mare!

  View Comment
 5. România ar trebui să adopte un proiect de lege prin care să nu permită cetățenilor cu domiciliul în România să dețină permis de conducere dintr-un alt stat așa cum se procedează în occident

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Politia Rutiera
VIDEO REVOLTĂTOR. Un șofer face raliuri în Satu Mare, pietonii fug îngroziți

Închide