”Groapa lui Gyusi” are zilele NUMĂRATE! Ce PLANURI are Primăria Satu Mare


Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, are în plan să regândească total funcționalitatea unei părți importante a Pasajului Coposu. Este vorba despre zona cunoscută drept ”Groapa lui Gyusi”. O aluzie la fostul primar Iuliu Ilyes, de numele căruia se leagă reabilitarea întregii zone.

Primarul Dorel Coica susține că se va înlocui lemnul și se vor reamenaja scurgerile.

”Groapa lui Ilyes vrem să o modernizăm. Vrem să scoatem lemnul acela. (…) Vor fi rearanjate scurgerea și absolut tot. Și dintr-un material special, care să nu deranjeze copiii, colorat”, a spus edilul șef. 

Conform aceleiași surse, în zonă ar urma să se înființeze mai multe terenuri de sport, dar și o scenă pentru spectacole.

IMG_0272

”Se vor face două-trei terenuri de baschet. Pentru fetițe ne-am gândit la șotron, sau chestii de astea. Sunt deja trasate prin culorile materialului care va fi. Vom amenaja o mică scenă. Se vor ține spectacole pentru copii. Se pot relaxa copiii. Dar într-un mod civilizat, nu cu șobolani și să își rupă piciorul printre scânduri și așa mai departe”, a mai spus Dorel Coica. 

Vizavi de acest subiect, care este unul anunțat și în trecut, fostul primar Iuliu Ilyes a dat o replică, la sfârșitul anului 2013.

„Un sfat despre şobolani domnului primar Coica : Acolo unde apar, nu trebuie distruse blocurile de locuinţe sau demolate casele, nu trebuie umplute pivniţele sau astupate canalele, nu trebuie arate curţile sau parcurile. nu trebuie transformate pieţele. Trebuie stârpiţi şobolanii ! Este un efort mult mai mic, este mult mai simplu şi este mult, mult,mult mai ieftin. Doar trebuie făcut !”, a scris, pe pagina personală de Facebook, fostul edil șef al municipiului Satu Mare. 9 Comments on "”Groapa lui Gyusi” are zilele NUMĂRATE! Ce PLANURI are Primăria Satu Mare"

 1. Si copii mai mici unde se vor juca?este singurul loc unde se pot juca si ei,cu mingea,cu bicletele sau cu orice altceva,unde parinti ii pot lasa linistiti sa se joace ptr ca nu circula masini.De ce sa nu distrugem ce a mai ramas bun in orasul asta.

  View Comment
 2. Ilyes Gyula | martie 10, 2016 at 17:59 |

  1. Domnul primar Coica nu ştie (poate voit) un lucru : acel pasaj s-a realizat în baza unui proiect câştigat print-un concurs de soluţii la nivel naţional de un arhitect din Cluj, care are şi un drept asupra proiectului. Nu poţi modifica colo orice, oricum, după placul oricui.
  2. Acea investiţie este un bun public care nu poate fi distrus cu alte cheltuieli de investiţii. Se poate însă întreţine, cu cheltuieli, desigur, dar mult mai puţine.
  3. Este de neînţeles (eu am explicaţia !) strădania perpetuă, obsedantă, a primarului, de la instalarea în funcţie şi până în prezent, de a distruge ceva care există şi care este foarte agreat de sătmăreni. În condiţiile în care ar fi loc în oraş pentru multe alte lucrări, inclusiv pentru terenurile şi scenele pe are doreşte să le amplaseze!
  4. Şi în final : nu cred în realizarea acestor lucrări ! Aşa cum au fost anunţate, chiar începute şi duse eventual până la faza de demolare, multe alte „planuri şi idei măreţe” ale primarului, dar nefinalizate, nici acest anunţ nu este altceva, decât o …

  View Comment
 3. Sa l ia D N A ul pe Gyusi cati bani publici a alocat aiurea pt groapa!!!

  View Comment
 4. Sa’l ia DNA-ul pe Coica . El oare cati bani publici a bagat in buzunar? Vezi oarasul e distrus complet,dar el are parcari in fata cabinetelor care le apartin, drumul e facut in fata cabinetelor,e pus la punct. In rest tot orasul e DISTRUS COPLET. Oare toate astea a facut din bani castigati cinstiti?

  View Comment
 5. eu satmareanca vesnic | martie 10, 2016 at 20:26 |

  ”Groapa lui Ilyes vrem să o modernizăm. Vrem să scoatem lemnul acela. (…) Vor fi rearanjate scurgerea și absolut tot. Și dintr-un material special, care să nu deranjeze copiii, colorat”, a spus edilul șef” kicsit el botlott a nyelve az ironak debilul sef a helyes!!!!!!!!!

  View Comment
 6. Ilyes Gyula | martie 10, 2016 at 21:57 |

  Dumneata ştii câţi bani s-au alocat ? Ştii cine a alocat acei bani ? Primarul sau consiliul local ? Ştii cum s-au cheltuit şi de câte ori au fost verificaţi ? Sau vorbeşti numai la colţ de stradă ?

  View Comment
 7. Ilyes Gyula | martie 10, 2016 at 21:57 |

  Dumneata ştii câţi bani s-au alocat ? Ştii cine a alocat acei bani ? Primarul sau consiliul local ? Ştii cum s-au cheltuit şi de câte ori au fost verificaţi ? Sau vorbeşti numai la colţ de stradă ?

  View Comment
 8. Uoltene, “Sunt deja trasate prin culorile materialului care va fi…” ca la mă-ta acasă … Sunt sau vor fi?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.