Liber la balcoane! Oricine își poate extinde apartamentul, dacă are chef și bani

Președintele a promulgat legea care stabilește noi reguli pentru cei care au apartamentele la parterul blocurilor și doresc să își închidă balcoanele. Astfel, ei vor avea nevoie de acordul asociațiilor de proprietari. În plus, legea prevede și motive bine întemeiate pentru închiderea balconului.

Legea care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial stabilește că cei ce vor să-și închidă balconul/balcoanele sau logia/logiile situate la parterul blocurilor nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, ca în prezent, ci de un acord de la asociația de proprietari a imobilului, titrează avocat.net.

Totuși, pentru a beneficia de noua prevedere, cei interesați să-și închidă balcoanele vor trebui să aibă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor și pentru siguranța și sănătatea acestora.“Cu acordul asociației de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/ logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, scrie, mai exact, în forma proiectului adoptată de către deputați, votul acestora fiind cel decisiv în acest caz.

Citește știrea integrală pe avocatnet.ro.1 Comment on "Liber la balcoane! Oricine își poate extinde apartamentul, dacă are chef și bani"

  1. Marcel Tent | august 13, 2020 at 16:16 |

    băieți deștepți,se descurcă.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre balcon
Război ”balconiadei” din Satu Mare. Primăria: ”Probabil o să obligăm pentru demolare”

Închide