Licitația pentru pasarela pietonală peste Someș, spre mall-ul NEPI, anulată

Trei oferte au fost depuse pentru realizarea pasarelei pietonale peste Someș, dar niciuna nu a fost admisibilă, susțin reprezentanții administrației locale, într-o postare pe SICAP (platforma oficială pentru licitații): ”au fost depuse numai oferte inacceptabile/și sau neconforme”. 

Totuși, Primăria Satu Mare este pregătită să reia procedura de licitație și să plătească 22 de milioane de lei (fără TVA) (echivalentul a 4 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional) pentru podul care ar urma să asigure accesul pietonilor și bicicliștilor cu zona de pe Drumul Careiului. Licitația va fi reluată, cel mai probabil.

Reamintim faptul că inițial, pe lista de participanți s-au înscris zece firme și asocieri. Ulterior, una dintre firme s-a retras, iar alte șase firme nu au depus o oferă de preț, criteriul de selecție, potrivit anunțului publicat de autoritățile locale, fiind prețul cel mai mic.Astfel, au rămas trei firme, care au și depus scrisorile de garanție solicitate de autorități. Este vorba despre DIFERIT S.R.L., Asocierea Electrogrup (Leader), Urban Scope și Asocierea dintre  Operes (Leader), Pontis Concept Design Srl, Cosedil Spa, Maco Sole Concept.


După trei rateuri, se licitează din nou pasarela pietonală peste Someș. Prețul, mai mare cu 60%


Pasarela peste Someș. Va reduce poluarea și va încuraja transportul alternativ

În ceea ce privește importanța investiției, autoritățile locale au precizat că nou pasarela va contribui la promovarea transportului alternativ și va reduce semnificativ traficul rutier și poluarea aerului.

“Prin crearea, modernizarea și extinderea unei rețele coerente de piste pentru biciclele, dar și prin crearea, modernizarea unor trasee pietonale, se pot asigura condițiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părți din cota modală o transportului privat cu autoturisme, către transportul public și modurile nemotorizate, respectiv către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare și mersul pe jos. În acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme și emisiile de echivalenți C02 din transport”, spun autoritățile locale.


E oficial! Lucrările la al treilea pod peste Someș încep în mai! Gata în 2023!


În ceea ce privește structura pasarelei, autoritățile vor o structură de rezistență pentru deschiderea centrală de tip arc cu tirant, de care se suspendă tablierul. Pasarela pietonală ar urma să aibă o lungime totală de 214 metri și o lungime a structurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130m și două deschideri de 25,00 m peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp.Fii primul care comentează! despre "Licitația pentru pasarela pietonală peste Someș, spre mall-ul NEPI, anulată"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre NEPI, Primăria Satu Mare
Proiect de relansare a economiei inițiat de Primăria Satu Mare

Închide