Slujbele, doar online, TV sau radio. Cununii, botezuri și înmormântări, doar cu 8 persoane

Noua ordonanță militară obligă lăcașele de cult să facă slujbe fără public, dar care pot fi transmise online și prin mass-media. În plus, se impun restricții și în ceea ce privește botezurile, nunțile și înmormântările.

Prin noua ordonanță militară prezentată de ministrul de Interne Marcel Vela într-o conferință de presă la sediul MAI după ora 21:00, au fost impuse noi reguli pentru serviciile religioase. Potrivit noilor dispoziții, se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, dar fără accesul publicului. În schimb, preoții vor putea transmite la televizor, prin radio sau pe rețelele de socializare și platformele video liturghiile.

O altă obligație este cea de a limita numărul celor care pot participa la cununii, botezuri și înmormântări. Ministrul a precizat că la astfel de acte liturgice pot fi prezente doar 8 persoane.

IATĂ articolele din Ordonanța Militară

1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

Măsuri au fost cerute și de cetățeni, mai ales după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini de la o nuntă cu zeci de invitați. În plus, și atitudinea unor preoți a fost criticată de opinia publică.

Fii primul care comentează! despre "Slujbele, doar online, TV sau radio. Cununii, botezuri și înmormântări, doar cu 8 persoane"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Pedepse mai dure pentru cei care nu respectă izolarea și carantina: “Nu ne jucăm!”

Închide