Marea plombare mai așteaptă în Satu Mare! ”Cârpeala”, soluția de avarie

Acțiunea de reabilitare a drumurilor din municipiul Satu Mare mai are de așteptat. Și asta fiindcă temperaturile scăzute nu permit intervenția firmei care se ocupă de întreținerea drumurilor. Cel puțin două săptămâni. Până atunci, administrația locală a dat undă verde echipelor de la Apaserv să cârpească aleile principale din municipiul Satu Mare. Se folosește ”asfalt rece”, care este o soluție de câteva zile.

Cârpeala, soluția de urgență

Autoritățile au apelat la compania de apă și canal Apaserv pentru realizarea lucrărilor de urgență. Mai exact, a cârpelilor, fiindcă se toarnă asfalt rece, care nu rezistă decât câteva zile, maxim săptămâni. Soluția este una de avarie, spun oficialii sătmăreni și este cauzată de numărul foarte mare de cratere apărute după sezonul rece. Principalele vizate sunt marile bulevarde.

“Numărul gropilor a fost peste așteptări,” a recunoscut și Maskulik Csaba, administratorul public al municipiului.

Plombarea, doar pe la începutul lunii martie

Administratorul public al municipiului Satu Mare a precizat că plombarea poate începe doar temperatura va rămâne constantă la peste șapte grade Celsius. Cel mai probabil, pe la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie.

”Plombările pot începe doar dacă temperatura va rămâne constant peste 7 grade” a mai precizat acesta.

Primăria vrea o firmă mai serioasă

SC Diferit a câștigat contractul de întreținere a drumurilor din municipiul reședință de județ, dar se pare că Primăria Satu Mare se gândește deja să schimbe firma. Administrația locală lucrează deja la caietul de sarcini pentru următorul contract de întreținere a drumurilor, care se va întinde pe perioada 2020 – 2024.

Edilii locali ar dori o firmă care să dețină tehnologia necesară pentru a interveni și pe timp de iarnă, în special în situații de urgență.

Fii primul care comentează! despre "Marea plombare mai așteaptă în Satu Mare! ”Cârpeala”, soluția de avarie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Mărțișoarele “chinezești”, interzise în Satu Mare. Doar sătmărenii pot să vândă

Închide