Mica Unire și Marea Horă la Satu Mare. Prezență masivă a UDMR (FOTOGALERIE)

Cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la unirea Țării Românești și a Moldovei, Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Satu Mare în fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza, amplasată în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Evenimentul s-a bucurat de o prezență numeroasă, în special din partea autorităților județene și locale. Nu au lipsit deputații Octavian Petric, Ioana Bran și Romeo Nicoară, prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, respectiv șefi de instituții și servicii.

Manifestarea a debutat, potrivit protocolului, prin trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul Radu Bud. Ceremonialul religios a fost oficiat de către preotul militar Cristian Silaghi.

După depunerea de coroane de flori a urmat defilarea militarilor din Garnizoana Satu Mare, formate din efective ale Batalionului 52 Geniu ”Tisa”, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Evenimentul s-a încheiat printr-o mare horă a unirii, la care au participat peste o sută de persoane. A suprins participarea în număr foarte mare a membrilor Organizației Județene Satu Mare a UDMR. De altfel, atât președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, cât și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-au prins în horă.

 

Fii primul care comentează! despre "Mica Unire și Marea Horă la Satu Mare. Prezență masivă a UDMR (FOTOGALERIE)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre municipiul Satu Mare
SPECTACULOS! Cum își imaginau oamenii, în urmă cu 100 de ani, Sătmarul viitorului (FOTO)

Închide