OPINIE. Cum i-a dat de gol Kereskenyi pe PSD-iști. Fuga după funcții și trădări

Kereskenyi Gabor, președinte al Organizației Municipale Satu Mare a UDMR și primar al municipiului Satu Mare, i-a dat de gol pe liderii PSD Satu Mare. Lucrurile s-au decantat și a ieșit la iveală o situație care ar putea arunca în aer PSD: fiecare a negociat pentru el, iar jocul dublu a devenit o artă. Un mijloc de supraviețuire.

Dar să începem cu începutul. În urmă cu circa două luni devoalam negocerile dintre PSD și UDMR (negate vehement de ambele părți, de parcă ei ar trăi într-o bulă). De fapt, negocerile începuseră mai devreme, în culise. Cam cu un an în urmă. Vârf de lance a fost Mircea Govor (fostul președinte al PSD) și Pataki Csaba – actualul președinte al Organizației Județene a UDMR și președinte al Consiliului Județean. Informații verificate chiar din anturajul celor doi. Dar nu s-a concretizat nimic. Cel puțin nu la vedere.

Apoi, în urmă cu circa două luni tratativele au început la nivelul unor comisii de negociere, formate din liderii celor două partide. PSD a cerut oficial cel puțin o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean, respectiv două funcții de viceprimari ai municipiului Satu Mare. UDMR s-a făcut că le cedează. Încântați, PSD-iștii au făcut un simulacru de alegeri în Comitetul Executiv (doar de ochii mulțimii social-democrate), desemnându-și candidații care ar urma să ocupe funcțiile în cauză.Dar, în fapt, acele comisii de negociere au fost, la fel, formale. Adevăratele negocieri s-au dus într-un cerc mult mai restrâns. Între câteva persoane, pe care le putem număra pe degetele unei singure mâini. Potrivit informațiilor pe care le dețin, în niciun moment nu s-a pus în mod real problema ca UDMR să cedeze funcțiile de viceprimari ai municipiului Satu Mare. Singura (!) funcție a fost cea de vicepreședinte al Consiliului Județean, rămasă vacantă după decesul fostului vicepreședinte Alexandru Panea (Dumnezeu să-l odihnească în pace).

Ca să exemplific, în Comitetul Executiv al PSD lupta reală s-a dus doar pentru determinarea candidatului pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Acolo unde a câștigat Nicolae Avorniciții, apropiatul lui Mircea Govor (asta nimeni nu o poate contesta). Jocurile politice au fost atât de dure încât inclusiv președintele de facto al PSD, Aurelia Fedorca, a achiesat la lucrurile gata stabilite la alt nivel, în alte medii.

În schimb, acolo unde nu a existat nicio miză, adică pentru funcțiile de viceprimari, jocurile în Comitetul Executiv au fost lăsate la LIBER. Nimeni nu a tras sfori. De ce?! Pentru că sunt fără acoperire, pentru că niciodată nu s-a pus problema ca UDMR să cedeze cele două funcții de viceprimar.

”La nivelul Consiliul Județean este un post vacant în locul regretatului Alexandru Panea, dar la nivelul Consiliului Local există la ora actuală o coaliție funcțională între UDMR şi PNL”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Nimic mai clar decât această declarație.

În concluzie, adevăratul nucleu de conducere al PSD a negociat exlusiv în interes propriu SINGURA funcție cedată de UDMR. În timp ce 98% din efectivul de partid a fost dus cu zăhărelul. Așadar, Comitetul Executiv al PSD este inexistent ca putere de decizie. Jocurile sunt făcute de două-trei persoane.

Nu le plâng de milă social-democraților, chiar dimpotrivă. Își cam merită soarta, căci fiecare a trădat pe fiecare. Fiecare a fost luat de-o parte și ”prelucrat” astfel încât interesele unui grup extrem de restrâns să primeze în fața interesului partidului.

Chiar dacă cineva din PSD va susține contrariul, consider că declarația lui Kereskenyi Gabor este fără echivoc. A fost veriga lipsă a acestui puzzle uriaș. Dar acum tabloul este complet.

Ciprian Bâtea, editor PresaSM2 Comments on "OPINIE. Cum i-a dat de gol Kereskenyi pe PSD-iști. Fuga după funcții și trădări"

  1. Ana Poda | mai 17, 2018 at 09:05 |

    UDMR-istii, cand au vazut pe cine vor sa puna,s-au razgandit sa le mai dea functiile !!Ce-l recomanda,de exemplu,pe Neculai moldoveanul, pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean ??Doar ca este,intamplator, ”latifundiar”?Doar ca sotia celui care l-a propus si sustinut este din zona ”latifundiarilor” ??Doar ca a fost ”plotoner” la poarta politiei satu mare ?Astea-i sunt ”calitatile” ?De cei pentru primarie nici nu mai vorbesc !!Cred ca de-aia e judetul Satu Mare asa cum e,ca s-au perindat mereu pe functii de conducere persoane fara experienta administrativa,persoane care au ”periat” sefii de la bucuresti,care au sarit cu ”cascaval” atunci cand l-i s-a cerut,iar cand a fost nevoie de investitii in judet,le-au intors spatele !!Cei care au ajuns ce-au ajuns ne cred chiar prosti,adica noi nu stim cum au ajuns si de unde au pornit ???

    View Comment
  2. Papa Ioan Paul al II lea | mai 17, 2018 at 10:04 |

    Felicitari Ciprian Bitea.Nu pentru ca arati rahatul din PSD ci pentru ca esti impartaial si in plus ai curaj.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Tabăra Govor domină PSD. ”Democrația” i-a propulsat apropiatul la Consiliul Județean

Închide