Pacienții din Satu Mare, fără drepturi. Un fost colonel pune piciorul în prag

FOTO: Arhivă

Pacienții din județul Satu Mare nu sunt apărați de nicio entitate în mod real, iar reprezentanții societeății civile sunt chemați să înființeze Asociația pentru Apărarea Drepturilor Pacienților.

Unul dintre promotorii acestei idei este președintele Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, colonelul Gheorghe Strâmb. Acesta a propus popularizarea ideii de a înființa și la nivelul județului Satu Mare Asociația de Protecție a Pacienților. Prefectul Darius Filip și-a exprimat susținerea față de această iniţiativă și i-a asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul.

”Nu există la nivelul județului Satu Mare o astfel de asociație. Eu am propus ca Instituția Prefectului să coordoneze acest efort, ca persoane implicate social sau cultele să înființeze un astfel de ong. Și nu pentru a-l pârâ pe medic, ci pentru a promova drepturile pacienților. Am constatat că sunt drepturi ale pacienților care pur și simplu nu sunt cunoscute de anumite instituții din domeniu, iar pacienții nu și le pot exercita”, a declarat Gheorghe Strâmb pentru PresaSM.În ce privește drepturile pacienților, ajunge să aducem în discuție faptul că în conformitate cu legislaţia în vigoare, pacienţii spitalelor care vor fi nevoiţi să cumpere medicamente, vor putea solicita printr-o cerere adresată spitalului restituirea banilor cheltuiţi, cu condiţia ca achiziţia de medicamente să fie avizată de către medicul curant din secţia în care sunt internaţi şi sunt respectate condiţiile stabilite de metodologia aprobată de conducerea spitalului.

Fapt care de cele mai multe ori pacienții nu au curaj să solicite acest drept, de frica de anu supăra reprezentanții unităților spitalicești.1 Comment on "Pacienții din Satu Mare, fără drepturi. Un fost colonel pune piciorul în prag"

  1. Onelian dalmatio | martie 28, 2018 at 08:17 |

    Cel care a cotizat 30 de ani la sănătate iaracuma nu are nici o sursă de venit de unde sa plătească acuma 190R lunar??!, își pune cinèva această întrebare? , poate nu are bani ptr.paine iar la guvernanti nu le pasă. Aceasta e o încălcare fraglanta a constituției, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă aceasta responsabilitate aparține statului (guvernului), care trebuie trimis în judecata la C.E.D.O, de cei in cauză, primul sânt eu..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre medici
FOTO/VIDEO. PROTEST. Medicii de familie au ieșit în stradă în Satu Mare

Închide