Povestea sătmărencei care a lăsat moștenire o sumă fabuloasă statului

Sătmăreanca care a lăsat o sumă fabuloasă – 103.000 lei – drept moștenire statului are o poveste de viață marcată de singurătate și de o boală chinuitoare.

Femeia, în vârstă de 67 de ani, nu a fost căsătorită niciodată. Nu a avut norocul să aibă nici copii. A fost o persoană destul de retrasă, de discretă.

Viața acesteia a fost marcată de o boală cu care a luptat o perioadă îndelungată și care a răpus-o în luna ianuarie a acestui an.O fire descurcăreață, femeia a reușit să strângă bani toată viața, din mici îndeletniciri legale. A strâns peste o sută de mii de lei. Cu toate că avea rude destul de apropiate, femeia a decis să își lase averea – prin testament – Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Cei care au cunoscut-o pe donatoare susțin că gestul femeii poate fi pus pe seama faptului că ar fi primit susținerea financiară a statului român în lupta cu o boală cronică, care a obligat-o să frecventeze destul de des medicii, iar tratamentul a fost unul destul de costisitor, de zeci de mii de lei.

Cel mai probabil, prin acest gest a încercat să se revanșeze față de statul român, care a înțeles să o sprijine prin astfel de programe naționale de sănătate.

Potrivit legii, banii vor intra în bugetul național al Casei de Asigurări de Sănătate.

”Conducerea CAS Satu Mare dorește să aducă la cunoștința publicului un caz inedit care vizează indirect toţi asigurații Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. În semn de recunoștință pentru tratamentul și sprijinul acordat de sistemul asigurărilor de sănătate, o persoană – doamnă, de 67 ani – a lăsat prin testament suma de 103.000 euro Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Procedura de intrare în posesia sumei este în curs de derulare. Prin acest gest nobil, înţelegem că intenţia doamnei a fost de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, dorinţă ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea şi colectivul CAS Satu Mare este un mesaj de încredere şi de recunoaştere a activităţii”, se arată într-un comunicat Casei Județene de Asigurări de Sănătate.Fii primul care comentează! despre "Povestea sătmărencei care a lăsat moștenire o sumă fabuloasă statului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Ce gest! Sumă enormă lăsată moștenire de o sătmăreancă

Închide