Coronavirus în România: Se interzic activitățile cu mai mult de 1.000 de persoane

Într-o conferință de presă, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat noi măsuri de siguranță luate de autorități pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus. Printre ele inclusiv interzicerea activităților la care participă mai mult de 1.000 de persoane. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat duminică dimineața, într-o conferință de presă, că vor fi luate noi măsuri pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus. După exemplul luate de alte țări, Arafat a precizat că se vor interzice activitățile care presupun prezența a mai mult de 1.000 de persoane.

Activitățile cu sub 1.000 de participanți vor fi analizate în funcție de caz.

“Deciziile vor fi nuanțate și se vor evalua riscurile, a explicat secretarul de stat din ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan. “Se va lua în considerare densitatea mulțimii, va fi luată în vedere natura evenimentului și natura contacților. Dacă cei care participă sunt înregistrați înainte sau nu. Este foarte important, vom lua în vedere posibilele expuneri anterioare la coronoavirus. Vom lua în considerare și vârsta pacienților. Foarte important este și tipul sau scopul acestui eveniment. Este de luat în calcul și durata și modul de călătorie prin care participanții ajung la eveniment”.

Adunările vor fi evaluate după gradul de risc: scăzut, moderat sau ridicat.

Aceste restricții sunt valabile până la data de 31 martie.

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de coronavirus își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni.

Printre măsurile suplimentare anunțate de Raed Arafat se numără și sistarea stagiilor de practică în spitale, tot până pe 31 martie, dar și faptul că unitățile medicale nu vor elibera la cerere certificate potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus.Fii primul care comentează! despre "Coronavirus în România: Se interzic activitățile cu mai mult de 1.000 de persoane"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Tot mai multe cazuri confirmate. Bilanțul pacienților cu coronavirus ajunge la 13

Închide