PREMIERĂ. Primăria Carei dă în judecată instituțiile statului pentru ”fuga de răspundere”

Primăria Carei va acționa în justiție Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu Satu Mare în încercarea de a rezolva definitiv problema mirosurilor pestilențiale care învăluie orașul de mai bine de un an, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

”Suntem în tratative cu mai mulți avocați. Îl vom alege pe unul dintre aceștia ca să ne reprezinte în demersul nostru în justiție. Vrem să atacăm în instanță revizuirea autorizației de mediu din 31 ianuarie 2019, prin care firmei de biogaz i s-a permis să folosească reziduri animaliere în procesul de producție, căci aceste reziduri animaliere generează mirosurile pestilențiale care provoacă disconfort cetățenilor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Primăria Carei apelează la sprijinul locuitorilor municipiului, organizând o strângere de semnături pentru susținerea acțiunii în instanță.”Considerăm că aceste semnături vor demonstra judecătorilor că demersul nostru se bucură de sprijinul locuitorilor Careiului, că este vorba de o problemă de poluare gravă care afectează întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Careienii care doresc să susțină administrația locală în acest demers vor putea semna petiția la standul care va fi amenajat începând de marți, 4 august 2020, lângă intrarea în parcul dendrologic situată vizavi de amfiteatru. Strângerea de semnături se va derula până la sfârșitul săptămânii, în intervalul orar 16.00-20.00.

Primarul municipiului Carei este decis să apeleze inclusiv la denunțuri penale la adresa reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu Satu Mare pentru modul în care tergiversează rezolvarea problemei.

”Vom apela inclusiv la denunțuri penale pentru abuz în serviciu, căci reprezentanții APM Satu Mare și ai Gărzii de Mediu fug de răspundere, pasându-și problema unii altora de mai bine de un an, în loc să o rezolve cât mai repede”, a adăugat primarul Kovacs.2 Comments on "PREMIERĂ. Primăria Carei dă în judecată instituțiile statului pentru ”fuga de răspundere”"

  1. Tare! Felicitări primarului din Carei! Sunt atâtea instituții plătite degeaba, care nu fac nimic!

    View Comment
  2. La acelasi cort se strang semnaturi si pentru candidatura la primarie?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Eugen Kovacs
FOTO. Primarul Careiului cheamă locuitorii la ”protest”. Firmă acuzată că împute orașul de un an

Închide