Primarul Kereskenyi Gabor explică cum a preluat orașul și ce a reușit să facă

Primarul Kereskenyi Gabor, candidat al UDMR pentru un nou mandat, a precizat că în municipiul Satu Mare există 446 de străzi, dintre care o treime dintre acestea au fost modernizate de la începutul mandatului.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de UDMR:

Din 2016 am reabilitat 149 de străzi, trotuare, parcuri și spații publice, pe o lungime totală de 50 de kilometri, am reabilitat o suprafață de 150.717 de metri pătrați. Am reabilitat trotuare pe o lungime de 150 de km, pe o suprafață totală de 121.996 de metri pătrați de asfalt și pavaj.

Cum am preluat orașul în iunie 2016?

Am preluat un oraş fără contract pentru întreţinere şi reparare a străzilor. Din cele 446 de străzi ale municipiului, aproape fiecare necesita reparații urgente. Sute de gropi au afectat traficul rutier, zeci de străzi și spații publice aveau nevoie de intervenții rapide. Am “moştenit” lucrări deja licitate, care aveau probleme majore de proiectare. Un exemplu: Podul Decebal – cu grave deficienţe în proiectul tehnic şi de execuţie.

Ce am dezvoltat în acest domeniu:

● Am acordat o atenție deosebită în timpul derulării și la recepția lucrărilor, am dispus remedierea deficiențelor constatate, pe banii constructorilor. Au fost reparate străzile, pe baza unui plan bine stabilit, în funcție de priorități și necesități, nu pe criterii arbitrare sau politice. Am ales să punem pavaj în loc de asfalt, din motive estetice.
● Am insistat pe sincronizarea lucrărilor cu E-ON, Electrica, Apaserv, RDS.
● Rezultatul în primăvara 2020: a fost redus semnificativ numărul străzilor cu probleme.

În acești 4 ani, am derulat CEL MAI AMPLU PROIECT de modernizare a străzilor din municipiu: din cele 446 de străzi, am reabilitat 149 de străzi și artere de circulație majore. Am modernizat trotuare și alei:

Bulevardul Independenţei, Transilvania, Careiului, Lucian Blag, Cloşca (parțial), Octavian Goga precum și următoarele străzi: Ioan Slavici, Toamnei, Ion Creangă, Arad, Mică, Fraternităţii, Egalităţii, Ion Ghica, Lunca Sighet, Gavril Lazăr de Purcărete, Ana Ipătescu, Nicolae Golescu, Tineretului, 9 Mai 1877, Nicolae Iorga, Ambudului, Gorunului, Avram Iancu, Voltaire, 1 iunie, Diana, Iuliu Coroianu, Digului, Mărăși, Ferăstrău, Jubileului, Eroii Revoluției, intersectia Burdea, Depozitelor, Proiectantului, Bârgăului, Sadoveanu, Bujorului, Almaşului, Gabriel Georgescu, B.P. Haşdeu, Braşov, Vulturului (parțial), Fântânele, Milcov, Cerbului (parțial), Banat, Alecu Russo (parțial).

PLANUL pentru 2020-2024:

Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. In următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

Reabilitare străzi, trotuare și spații publice: În următorii 4 ani, continuăm în același ritm: alocăm sume considerabile pentru modernizarea străzilor, trotuarelor, ajungem în fiecare parte a orașului. Printre zonele vizate: zona Dara-Diana, zona Odobescu, toate cartierele de locuințe, precum și toate zonele unde există străzi de pământ.

Vom continua proiectul nostru de a reabilita toate trotuarele în celelalte zone a orașului: finalizăm Micro 15, Micro 17, Carpati I-II, Centrul Nou și curțile interioare ale blocurilor. Fiecare porțiune de trotuar va fi accesibilă persoanelor cu cărucioare, persoane cu dizabilități pietonii vor putea circula în siguranță.

V-am prezentat rezultatele obținute, acestea vorbesc de la sine. Am muncit onest, suntem o echipă bună, unită, avem experiență, soluții și viziune pentru viitor.

Vom continua. Satu Mare, ține-o tot așa!”

sursa: Comunicat de presă Kereskényi Gábor și echipa UDMR6 Comments on "Primarul Kereskenyi Gabor explică cum a preluat orașul și ce a reușit să facă"

 1. Zici ca nici nu ii din Szatmar poza!!

  View Comment
 2. Poza cu giratoriul e din Anglia… atat ii duce capul pe astia…

  View Comment
 3. pai…..nu este din Satu Mare

  View Comment
 4. Marcel Tent | septembrie 9, 2020 at 07:17 |

  serios,da neserioși mai sunt

  View Comment
 5. eleonora vetis | septembrie 9, 2020 at 10:22 |

  este in Satu Mare sensul girator Drum careiului este adevarat au disparut toate garajele horor cel putin in Micro 16 si apoi podurile noi de legatura Ungaria Romania
  Amem nevoie de oameni gospodari nu de hoti .Bravo PRIMARE .

  View Comment
 6. Felicitări , nu sunt ungur dar va respect , când era ….. de Coica ne plimbam pe trotuarele de pe lângă cabinetele lui și plecam la mal in Baia Mare , fata de ce au făcut restu nu țin decât sa va felicit !!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Primarul Kereskenyi Gabor: ”Municipiul Satu Mare trăiește cea mai intensă perioadă de dezvoltare”

Închide