Someșul a atins cel mai mic nivel din istoria județului Satu Mare

Specialiștii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, râul Someș a atins cel mai scăzut nivel din istoria județului Satu Mare. Mai exact, din 1968, atunci când județul a fost înființat prin reorganizarea teritorială a fostei Regiuni Maramureș (din raioanele Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș).

”Din anul 1968, de când se fac citiri la Staţia Hidrometrică Satu Mare, nu au mai fost înregistrate astfel de valori. În data de 27 şi 29 octombrie 2019 s-au înregistrat niveluri minime istorice. Vorbim aşadar despre o cotă de -108 cm, ceea ce reprezintă un debit de cca 18,4 mc/s pe secundă. Ca să vă puteţi da seama de diferenţă vă informez că debitul anual al râului Someş, deci media multianuală este de 125 mc pe secundă”, a declarat, pentru Informaţia TV, ing. Attila Notarius.

Potrivit sursei citate, nu există încă proebleme în alimentarea cu apă a unor localități din județul Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Someșul a atins cel mai mic nivel din istoria județului Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare, Sistemul de Gospodărire a Apelor
FOTO. ONG din Satu Mare, premiu național pentru cel mai bun proiect

Închide