Satu Mare devine mâine ”capitala” tuturor maghiarilor din Transilvania

UDMR anunță, printr-un comunicat de presă, că la 15 martie se împlinesc 170 de ani de la Revoluţia Maghiară din 1848, zi în care maghiarii îl comemorează şi pe contele Szechenyi Istvan, una dintre cele mai importante personalităţi ale politicii maghiare. Evenimentul central al Uniunii se va desfăşura în acest an la Satu Mare, unde va avea loc şi ceremonia de dezvelire a statuii lui Szechenyi.

Programul manifestărilor:

Adunarea participanţilor în Piaţa Eroilor Revoluţiei, la ora 16.45Depuneri de coroane la bustul Petofi Sandor, la ora 17.00

Defilare cu fanfară şi husari spre Piaţa Libertăţii

La ora 17.30 va începe ceremonia de dezvelire a statuii lui Szechenyi Istvan.

Alocuţiuni:

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, Zakonyi Botond, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. Ceremonia se încheie cu un scurt moment cultural şi depuneri de coroane la noul monument.5 Comments on "Satu Mare devine mâine ”capitala” tuturor maghiarilor din Transilvania"

 1. Stiu eu un loc unde s-ar putea dezvălui statui cu personalități maghiare, acolo au si scoli in in maghiară, peste tot se vb doar limba maghiară. Inclusiv steagul Ungariei este peste tot…. se numeste Budapesta…. acolo ziua maghiarilor de pretutindeni se sărbătorește fără să se implice românii nu ar fi mai bine sa se mute toți maghiarii acolo?

  View Comment
 2. comentator | martie 14, 2018 at 18:22 |

  @Eu, nu dezvălui ci dezveli. Asta îți spune un ungur. Iar steagul Budapestei este roșu-galben-albastru, dacă nu știai.Așa că mai ușor cu asemenea comentarii.

  View Comment
 3. Nu cumva sa arboreze steagul ca se naste rascoala nationala peste ei si infunda puscaria !!!

  View Comment
 4. Eu am impresia ca Satmarenii sunt cei mai prosti din EOMANIA. Ne meritam soarta. Suntem cei mai comozi si idioti oameni din ROMANIA. Suntem atat de comozi incat suntem bataia de joc a ungurilor.

  View Comment
 5. „UDMR anunță, printr-un comunicat de presă, că la 15 martie se împlinesc 170 de ani de la Revoluţia Maghiară din 1848,” , uei țărănimea maghiară (fără carte) , nu a fost Revoluție Maghiară . În 1848 a fost REVOLUȚIA BURGHEZĂ (PAȘOPTISTĂ) ȘI A FOST ÎN TOTĂ EUROPA .

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ziua maghiarilor de pretutindeni
Toți liderii maghiari, la Satu Mare de 15 Martie. Mii de persoane așteptate în centru

Închide