SENTINȚĂ. O sătmăreancă a câștigat 1,6 milioane euro de la Primăria Satu Mare și o firmă privată

FOTO: Arhivă

Sătmăreanca S.R.M. a obținut în anul 2003 un teren de peste 700 de metri pătrați în incinta ștrandului termal al Primăriei Satu Mare, concesionat de Consiliul Local Satu Mare către firma SC Beny Alex SRL, potrivit informațiilor PresaSM.

În condiții destul de neclare, reprezentanții Primăriei Satu Mare nu au scos terenul sătmărencei din contractul de concesiune dintre administrația locală și firma care administrează ștrandul termal.

Așa se face că – potrivit informațiilor PresaSM – în 17 noiembrie 2017, proprietara a deschis o acțiune în răspundere delictuală la Tribunalul Satu Mare, obținând, printr-o sentință pronunțată în 28 februarie 2021, suma de 7,9 milioane de lei, reprezentând valoarea chiriilor neachitate.

Totuși, acțiunea este supusă apelului, Primăria Satu Mare urmând să atace soluția Tribunalului Satu Mare la forul superior ierarhic, respectiv Curtea de Apel Oradea.

” (…) Obligă cele două pârâte, în solidar, la plata unor despăgubiri în cuantum total de 7.904.848,18 lei, precum și la plata dobânzii legale aferente acestei sume (…) Obligă ambele pârâte, în solidar, la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 93.503 lei, ocazionate reclamantei în primă instanță și, distinct de acestea, obligă pârâta SC B. A. SRL la plata unor cheltuieli de judecată de 3.228 lei către reclamantă (…)”, este soluția pe scurt a judecătorilor Tribunalului Satu Mare.

Rămâne de văzut care va fi decizia magistraților de la Curtea de Apel Oradea.


2 Comments on "SENTINȚĂ. O sătmăreancă a câștigat 1,6 milioane euro de la Primăria Satu Mare și o firmă privată"

  1. Iarasi nu o sa avem strand anul asta bag p…a :((

    View Comment
  2. Contractul de concesiune este nul de drept și Primăria SM nu a luat măsuri de evacuare a lui BENY ALEX SRL cu toate că putea legal să o facă din 2012 pentru că această firmă nu și-a îndeplinit obligațiile asumate!! Concesionare terenurilor din zona de agrement s-a realizat ilegal în 2008!!!! Toți din Primăria SM știu asta dar tac și se fac că plouă pentru o redevență simbolică pe care o încasează în mod necuvenit!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTODOCUMENTE. Pasarela peste Someș, în linie dreaptă. O firmă mare o va construi

Închide