Spitalul Județean Satu Mare, în pericol de a-și diminua activitatea. Unde ar putea ”migra” pacienți


Spitalul Județean Satu Mare, alături de unitățile din Tășnad și Negrești-Oaș, se află în pericol de a-și diminua activitatea. Atât prin reducerea de locuri, cât și prin reducerea de personal medical. Și asta ca urmare a înființării Spitalului Regional de la Florești (județul Cluj), care ar putea prelua din capacitatea spitalelor din județul Satu Mare. Anunțul a fost făcut de către managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

”Încet-încet se vor construi aceste spitale regionale. Al nostru va fi în Cluj, în Florești, din câte am înțeles. Și vreau să vă spun că o să avem undeva la 900 și ceva de paturi. Și va fi un spital regional pe nord-vest, unde sunt șase județe. Încă un motiv în plus ca Satu Mare să crească foarte mult: Cluj este centru medical universitar, Bihorul – centrul medical universitar, Baia Mare este mai înainte, Bistrița – spital strategic al NATO. Spitalele din județul Satu Mare vor trebui să dea paturi din structură, pentru că aceste spitale regionale se vor construi pe o structură de paturi. Ori structura de paturi la nivel național rămâne constantă. Și atunci vor fi niște mici tăieri, în baza unor evaluări. Este foarte bine că se construiesc, este foarte bine că vor exista, dar noi urmărim dezvoltarea locală și nu vrem ca dezvoltarea în alte locuri să aducă involuția noastră. Prin urmare, fiecare va trage cu dinții să își mențină capacitatea de asistare pe secții”, a spus Adrian Marc.

Pentru a se evita preluarea unor locuri de la spitalele din județul Satu Mare, se află în lucru cinci proiecte importante, printre care și construirea unui nou corp de clădire, astfel încât toate secțiile importante să fie în același loc: pe strada Prahovei.

”Va trebui să facem tot posibilul pentru a nu sta pe loc. Dacă stăm pe loc vom fi primii care vor fi pe lista de disponibilizări din toate punctele de vedere. Prin cele cinci proiecte considerăm că vom putea face pasul spre modernizare și spre a salva structura spitalelor din Satu Mare”, a mai spus Adrian Marc.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a dat garanții că în urma implementării a cinci proiecte majore de dezvoltare a Spitalului Județean, serviciile medicale oferite vor fi net superioare.

”Nu o să mai recunoașteți fața spitalului, după ce vom implementa proiectele la care lucrăm”, a spus Pataki Csaba.Fii primul care comentează! despre "Spitalul Județean Satu Mare, în pericol de a-și diminua activitatea. Unde ar putea ”migra” pacienți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Asta da! În sfârșit nu mai e criză de medicamente la Spitalul Județean Satu Mare!

Închide