Studiile au avut dreptate. Aceste jocuri sunt primejdioase pentru adolescenți

sursa: Wikimedia.Commons

Aceste jocuri sunt primejdioase pentru adolescenți, arată o analiză a studiilor derulate între 2010 și 2017 asupra efectelor pe care jocurile violente le au asupra copiilor . Chiar dacă mai sunt încă opinii contrare, cercetătorii americani spun că rezultatele analizei nu pot fi combătute. 

Cercetătorii americani de la Dartmouth au analizat rezultatele obținute de studiile derulate între anii 2010 și 2017 care aveau drept obiectiv stabilirea efectelor jocurilor video violente asupra dezvoltării copiilor. Rezulatul nu este unul surprinzător. Oamenii de știință spun că datele arată fără echivoc faptul că jocurile video violente îi fac pe adolescenți să reacționeze mai agresiv.

Potrivit rezultatelor, adolescenții expuși la astfel de jocuri sunt mai predispuși să lovească o persoană. De asemenea, s-a observat o incidență mai mare a agresiunilor minore raportate de părinți, profesori și colegi ai copiilor.

Oamenii de știință au observat și deviații care necesită analize ulterioare. Se pare că adolescenții din occident sunt mai puternic influențați decât cei din est. Unul dintre profesorii participanți la studiul de analiză are și o explicație în acest sens. În culturile estice și populația hispanică se identifică și cu victimele acestor agresiuni. Asta spre deosebire de occidentali, unde accentul cade pe individualism.

Analiza se bazează pe multitudinea de studii anterioare care au descoperit o legătură între jocurile video violente și riscurile pe care și le asumă adolescenții.

Jocurile violente, printre cele mai bine vândute

sursa: pixabay.com

Multe dintre jocurile aflate în topul vânzărilot, pe calculator, console sau telefon, sunt cu accente violente.

Pentru PC, pe primele locuri se află jocuri precum League of Legends, Dungeon Fighter Online, Player Unknown’s Battlegrounds, Crossfire sau Fantasy Westward Journey Online II.

Pentru console, cele mai vândute și jucate jocuri sunt Fortnite: Battle Royale, FIFA 18 și Call of Duty: WWII. Ele sunt urmate de The Crew 2, Grand Theft Auto V și Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege.

Nici pe telefon lucrurile nu stau diferit. Jocurile Honour of Kings, QQ Speed, Pokemon Go și Knives Out sunt cele mai jucate.

Potrivit unui top realizat de un ONG în 2017, cele mai violente jocuri de anul trecut au fost Bulletstorm: Full Clip Edition, Conan Exiles și Dark Souls III: The Ringed City. Lista continuă cu Dead by Daylight, For Honor și Friday the 13th: The Game. Tot foarte violente au fost caracterizate și jocurile Outlast II, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Resident Evil 7 Biohazard și Sniper Elite 4.

Părinții sunt sfătuiți să citească cu atenția descrierile jocurilor și să respecte indicațiile cu privire la tipul de public căruia îi sunt recomandate.

Fii primul care comentează! despre "Studiile au avut dreptate. Aceste jocuri sunt primejdioase pentru adolescenți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Ministrul Sănătății la Satu Mare
Ministrul Sănătății vine la Satu Mare. Mesaj tranșant în cazul pacienților plimbați între spitale

Închide