SUCCES. Încă un elev din Satu Mare câștigător al unei olimpiade naționale

Daria Maria Ştefănescu – elevă în clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” din Satu Mare, a obținut 97,30 de puncte la Olimpiada Naţională de Geografie, care s-a desfăşurat la Târgu Mureş, de marţi până duminică. Eleva sătmăreană a câștigat la categoria sa – respectiv clasa a X-a.

Potrivit inspectorului de Geografie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, profesorul Florin Pop, Olimpiada Naţională de Geografie din acest an a consemnat mai multe premiere, întrucât mai mulţi elevi participanţi au realizat între 90 şi 100 de puncte, în condiţiile în care niciodată nu s-au depăşit 84 de puncte, iar acest lucru explică de ce peste 20% din totalul participanţilor au obţinut premii sau menţiuni.

“Au fost punctaje foarte mari. Mulţi elevi au făcut 100 de puncte sau peste 90 de puncte. Asta înseamnă că sunt bine pregătiţi. S-a obţinut o medie foarte mare la Olimpiadă, pot să spun, în premieră, peste 84 de puncte. De la minister s-a acordat, de exemplu, 150 de lei premiu pentru locul I şi noi, de la Primăria Târgu Mureş, am suplimentat premiul cu 300 de lei. De asemenea, am suplimentat premiul II cu 250 de lei, premiul III cu 200 de lei şi apoi celelalte. Mai sunt cadouri substanţiale din partea sponsorilor. La fiecare premiu I, deci avem şase premii I, Horea Reghin a oferit câte o chitară”, a declarat Florin Pop.

Fii primul care comentează! despre "SUCCES. Încă un elev din Satu Mare câștigător al unei olimpiade naționale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
Ioana Roman, eleva de 10 a Sătmarului, printre cei mai buni din lume. Merge la New York

Închide