FOTO/VIDEO. Greviștii, de zece săptămâni în stradă. Noi negocieri în această dimineață


Noi negocieri între liderii sindicali și patronat vor avea loc în această dimineață. Până atunci, greviștii au stat și în această dimineață în ploaie, la începutul celei de-a zece săptămâni de grevă. 

Liderii de sindicat au răspuns și la scrisoarea pe care au transmis-o presei angajați ai companiei care se află în continuare la serviciu. Sorin Faur a explicat că de vină pentru prelungirea grevei nu este nici sindicatul, nici muncitorii, ci conducerea companiei care a refuzat să poarte negocieri pentru contractul colectiv de muncă.

Muncitorii nu sunt mulțumiți nici de modul în care fabrica vrea să acorde bonusul de prezență. Problema reclamată este legată de faptul că angajații pot pierde banii dacă sunt în concediu medical, au explicat liderii de sindicat.

Sorin Faur a solicitat și bani pentru a compensa pierderile suferite de greviștii care de două luni stau fără salarii. Sumele ar urma să fie oferite retroactiv angajaților care s-au aflat în grevă, a explicat liderul de sindicat.

Faur a vorbit și despre cei care doresc să se întoarcă de mâine la serviciu. Liderul de sindicat a făcut un apel la aceștia și le-a explicat că efortul depus până acum a fost în zadar, dacă merg la muncă înainte de semnarea unui contract colectiv de muncă.

Liderii de sindicat au vorbit și despre o creștere treptată a salariilor, care, în perspectivă, ar putea ajunge la peste 2000 de lei, astfel încât să le asigure muncitorilor un trai decent.

Cei care, pe ploaie, au fost prezenți în fața fabricii, au strigat în cor că nu vor ceda și vor continua acțiunile de grevă.

Sorin Faur a transmis conducerii să dovedească prin fapte că se gândesc la bunăstarea angajaților companiei.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Greviștii, de zece săptămâni în stradă. Noi negocieri în această dimineață"

  1. Trebuie sa ai o gandire… “speciala”, in sens negativ, sa ceri despagubiri companiei, pentru cei care au stat in greva. Ideea e ca grevistii, in toate statele, sunt despagubiti de sindicate, din fondurile special create pentru asa ceva. Numai in Romania poate cineva sa gandeasca asa.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Producție mutată în Polonia și investiții oprite la Electrolux Satu Mare. Apelul lansat către greviști

Închide