Susțineți Autostrada NORDULUI! Satu Mare-Baia Mare-Suceava

Mișcarea Civică Colectivă A RELUAT proiectul intitulat sugestiv Autostrada Nordului, care ar urma să lege Satu Mare de Suceava prin județele Maramureș și Bistrița Năsăud. Autostrada ar urma să lehe județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Principalii promotori și susținători ai proiectului sunt locutorii acestor județe.

Promovarea proiectului se va face în primă fază la nivel local în fiecare județ în parte, mijlocele de promovare sunt constituite din presa locală și rețelele sociale. După atingerea masei critice de susținători, se va face promovarea națională.

Proiectul nu este politic, este CIVIC. Locuitorii acestor județe sunt îndemnați să susțină acest proiect, în prima fază elaborat la nivel regional, urmând ca apoi să fie promovat și la nivel național. Inițial, proiectul a fost elaborat de oamenii politici din județul Suceava.

”Din punctul nostru de vedere, ideea unei autostrăzi care leagă Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireșu Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava este una formidabilă. Cine s-a gândit la așa ceva are viziune și trebuie susținut. Acest lucru ar poziționa economic pe harta Europei și județul Suceava. Este o oportunitate la care nu trebuie renunțată. Din ceea ce cunoaștem noi, mulți dintre investitorii străini fug de județul Suceava tocmai din motivul că nu avem o infrastructură solidă. După finalizarea autostrăzii Satu Mare — Suceava, suntem convinși că într-un timp destul de scurt, alta va fii situația economică a județului Suceava. Mult mai bună, cu un număr redus de șomerii, cu lefuri mai mari”, este opinia inițiatorilor.

DISTRIBUIE DACĂ EȘTI DE ACORD!

 50 Comments on "Susțineți Autostrada NORDULUI! Satu Mare-Baia Mare-Suceava"

 1. Ne trebuie autostrada spre TM si CJ, nu SV!

  View Comment
 2. De acord cu Ion dar sustin si tronsonul mentionat mai sus. Ma opun insa deschiderii de noi santiere de autastrazi pana nu se finalizeaza macar ceea ce s-a inceput.

  View Comment
 3. Este de o necesitate mare aceasta autostrada….

  View Comment
 4. Virginiea cucu | martie 7, 2018 at 13:40 |

  Da avem nevoie de acestă autostradă,de unde atâta separatism ,ce in bucovina nus oameni ai ROMÂNIEI să vină investitori si sa avem si noi de lucru in tara noastră nu străinătate ,DA DA DA.

  View Comment
 5. Si sucevenii sunt români. Să fie și aici autostradă. Ce cu separatismele astea? Totdeauna am fost considerați de mâna a doua. Avem ce arăta din punct de vedere turistic, dar și de civilizație. Să fie această autostradă.

  View Comment
 6. Nu cred ca putem vorbi de separatism. Nu aruncati cu parerile. Dar nu vedeti ca si ceea ce s-a inceput nu s-a finalizat? Inafara de autostrada este si varianta de drum expres care este la fel de binevenit. Este foarte obositor sa tot treci prin atatea localitati pana ajungi la destinatie. Mai ales cand dai de sate lungi cu restrictie de viteza. Evident ca se produc accidente din cauza oboselii si a stresului. Pana ce se va construi autostrada deja nu se mai circula cu masini ci cu drone.

  View Comment
 7. Da, extrem de uitați suntem Bucovina,în special SV. Avem tranzit spre MD ,UA, suntem poarta UE , avem puncte de trecere importante și aeroporturi folosite de către județele limitrofe, se pare ca avem prea multe centre comerciale doar , turiștii români și străini ajunși aici au nevoie de tancuri pentru a se putea reîntoarce acasă ! Nu au idee ce infrastructura întâlnesc ! De ce trebuie sa facem 8 ore pentru a putea traversa țara? E anormal oameni buni… Pe care lume trăiți voi in secolul vitezei și a super luminii 🙂 ? Credeți ca doar vestul are resurse de carat și de furat ? Faceți drumuri și aici …Avem și noi bogății !
  Și putem fi și noi regiune autonoma 🙂 dacă pe asta va axati și faceți discriminare !

  View Comment
 8. Este necesară, sigur că da! Dacă DN 18 este în lucru abia acum și se va finaliza anul viitor, la 30 de ani de la revoluție, autostrada SM-SV pe când……?

  View Comment
 9. ok sunt de acord…..dar eu cred ca cele ce sunt incepute ar trebui finalizate spre ex.Bors-Brasov (autostrada transilvania)

  View Comment
 10. Gelu Popinceanu | martie 9, 2018 at 08:26 |

  Sustin Autostrada Nordului Satu Mare – Suceava

  View Comment
 11. Povesti.In Baia Mare de peste 1 an se tot construieste un amarat de sens giratoriu,pe soseaua de Centura ( vis a vis de Italsofa si noi visam cai verzi pe pereti.Daca un amarat de sens giratoriu nu am fost in stare sa construim,(autoritatile judetene nici macar un Parc Industrial nu au realizat),noi visam cai verzi pe pereti?

  View Comment
 12. Da și o șosea rapidă dacă nu se poate o autostradă.

  View Comment
 13. Iată o autostradă care contează FACE LEGĂTURA ÎNTRE 14 ORAŞE: Autostrada M3 Ungaria – Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Beclean – Năsăud – Bistriţa – Sângeorz Băi – Vatra Dornei – Câmpulung – Gura Humorului – Suceava – Botoşani – Târgu Frumos – Iaşi – Chişinău.

  View Comment
 14. Viorel marie 15
  Sunt de acoprd cu propunerea de costruire.Dar cand?Poate cand stranepotii stranepotilor actualui guvern vor conduce tara.

  View Comment
 15. Vino alaturi de grupul de initiativa de la Iasi,pentru sustinerea autostrazilor A7 si A8,proiecte prinse in MPGT!Sunt proiecte aflat intr-un stadiu avansat de discutii si analiza de peste 10 ani!In ziua de 19 mai 2018,vor pleca coloane de masini din fiecare judet din Moldova.La ora 12.00, ne vom grupa la sensul giratoriu de la Tisita,iar la ora 13.00,coloana astfel formata, va continua drumul spre Bucuresti.Daca va pasa de orasul vostru si de Moldova,veniti alaturi de noi!

  View Comment
 16. Mădălina | martie 19, 2018 at 13:08 |

  Da, acuma so trezit cineva să facă autostradă în România. De mult ar fi trebuit să existe o autostradă în toată România! Rușine. O sa fie o autostradă cu gropi?

  View Comment
 17. După autostrăzile începute și, din păcate, neterminate, cea mai importantă este autostrada Tg. Mures – Iași – Ungheni.
  Nu drumuri secundare ca cel propus în articol sau drum rapid în Teleorman, ci autostrada Tg. Mures-Iași care să ajute dezvoltarea economică a întregii Moldove.
  Restul pot să mai aștepte!
  Ștefan

  View Comment
 18. Adrian Andrei Oltean | martie 22, 2018 at 21:52 |

  Vrem si pistă de biciclete de-a lungul autostrăzii. Măcar pe o parte. 1,5 metri acolo, e destul pentru ambele sensuri. Ne descurcăm cu atât dacă nu se poate mai mult. Dar ar fi aur curat pentru zonele din jurul oraselor traversate de autostradă.

  View Comment
 19. Visuri frumoase !!!Trezitiva la realitate !!!Sint locuri in tara unde este mai importanta o autostrada.Dar orcum stati linistiti ca no sa se faca nici 1 m.Sintem coada EUROPEI.vai de noi.

  View Comment
 20. Ce-ar fi ca banii satmarenilor, banii maramuresenilor, banii bistritenilor si banii bucovinenilor n-ar mai pleca in Teleorman? Atunci ar putea satmarenii, maramuresenii, bistritenii si bucovinenii sa-si finanteze aceasta autostrada din banii lor. La care s-ar adauga desigur fonduri europene…

  View Comment
 21. Ce frumos s-a oprit! De ce nu pana la Botosani. Acolo se opreste tara.

  View Comment
 22. SUCEVEANU Eugen | aprilie 1, 2018 at 00:30 |

  Nu sunt de acord, cu asta in locul celorlalte ! Nu doar Suceava trebuie legata de ceva, ci toate zonele Romaniei necesita legaturi la standard de autostrada, Asa ca trebuie facute toate ca este necesa o prioritizare acum sa inceapa autostrada Suceava – Satu Mare: peste 3 luni sa inceapa Autostrada Nord – Sud. peste alte vreo trei luni una est vest in sudul Romaniei, apoi la altw vreo trei luni alte Nord West – Sud – Est…. asamd si da vreo 10… 16 succesiuni de cae trei luni (vreo 48 luni) sa incepem a circula pe ele. Astazi pe o artera de autostrada, peste trei luni pe doua și asamd. Cine ne opreste sa… vrem ? dar noi nu chiar vrem? Ce bine era o data de mult : pe vremea lui Ceasca…, ba mai bine prin 1938 inainte de razboi cand am atins maximul economic din istorie (este vorba de maximul in limitele rentabilitatii) vor spune unii, ba mai bine era pe vremea Austro-Ungariei, cand Transilvania era sub unguri si Ducatul Bucovinei sub directa conducere a Cancelariei imperiale de la Viena caci ducele Bucovinei era insusi imparatul Franz Ioseph. Ba nu era mai bine sub Stefan cel Mare, care era si sfant si care a construir 29 de biserici in tot atatia ani, intr-o tara inglodata in datorii de razboi si cu preocupari legate de razboi, aprovizionarea armatelor, dar care chiar si asa isi gasea timp, bani si lucrători pentru a avansa cu bisericile tot mai multe. Inaintea lui majoritatea bisericilor erau din lemn in Moldova. Doar bisericile domneasti erau din zid (unele).

  View Comment
 23. Gavrilescu Nicolae | aprilie 1, 2018 at 20:28 |

  Da,dar merge-ti cu ea pana la Chisinau, prin Iasi,cu o ramificatie si catre Cernauti!

  View Comment
 24. Aş propune continuarea autostrăzii până la Cernăuţi!

  View Comment
 25. Sustin Autostrada Nordului Satu Mare – Suceava

  View Comment
 26. Sustin construirea acestei autostrazi.

  View Comment
 27. Deja avem un drum expres pe ruta asta foarte similar, eu as sustine o autostrada a Nordului care sa fie o linie dreapta SatuMare-Radauti (aproximativ), ca apoi sa fie legata pe verticala. Tehnologie exista pentru orice si nu e o ambitie, asa incat, chiar nu vad de ce nu am putea gandi o varianta care sa nu introduca atatea probleme.
  Asa numai sa privim meandrele acestei propuneri, chiar nu ofera prea multa rampa de dezvoltare si nimeni nu va vedea parcurile naturale (*ce a mai ramas de pe urma secetei) sau frumusetea zonei Nordului vreodata. Daca am dezvolta zona cu adevarat in mod sustenabil si practic, chiar nu vad unde ar fi incadrata propunerea asta meandrata, dar cu siguranta a autostrada nu arata deloc proiectarea.. 😐

  View Comment
 28. ADRIAN NICHIFOR | aprilie 28, 2018 at 15:42 |

  adica sa vina altii sa profite de atata pamant fertil??? in democratie???? popor prost si slugarnic,mirsav si lenes….
  ps pana la autostrada sa invatam sa avem o minim de igiena personala…

  View Comment
 29. Dar de ce nu se ia în calcul sa se înceapă de la jud Botoșani, noi nu suntem romani?

  View Comment
 30. Deși ma îndoiesc ca se va face vreodată o autostrada în nordul României, aici nu prea se investesc fonduri europene, parca nu am fi tot romani dar taxe și impozite știu sa ne impună, cred ca ar fi mai bn pt Moldova din partea României dacă ar putea sa se despartă de Muntenia și Transilvania și sa ajungă stat independent

  View Comment
 31. Eusebiu Alin | mai 6, 2018 at 10:30 |

  Ce intrebari puneti fratilor , normal fara a intreba sa pună mana pe munca si sa vedem rezultate nu numai vorbe, Spor la munca si cu tupeu inainte

  View Comment
 32. iostapanu'tau | mai 17, 2018 at 15:33 |

  …atata vreme cat ca exista un ioh…us, un pnl=pdl, o kovesi si multe ong-uri reprezentate prin usr, entitati care se vor opune CU TOATE FORTELE SI CU TOATA ENERGIA oricarui proiect de progres al Romaniei,… acest lucru (si muuulte-multe altele!) nu se va intampla.

  View Comment
 33. Un simplu cetățean | mai 18, 2018 at 08:17 |

  Când o sa fie la guvernare oameni din județele SV BN și MM … poate putem spera
  Pana atunci doar Ardealul și oltenia .
  Cine mai baga în seama și Moldova
  Ex clare
  Stadioane la Craiova, Tg Jiu, Teleorman. Moldova nimic
  Autostrada Sibiu -Pitești (mana domnului Johannis ) moldova nimic
  Cine sa ne reprezinte în parlament .

  View Comment
 34. nu susțin autostrada din suceava… eu o vreau din iasi….asa ca….

  View Comment
 35. Un roman | mai 21, 2018 at 23:29 |

  Autostrada exista la nivel de proiect si din cate stiu e incadrata ca Coridor european si ar trebui sa treaca de la Ditrau -TarguNeamt-Iasi si cred ca este in faza de licitatie si apoi incepe executia. Nu mai stiu detalii. Autostrada se va construi pe unde renteaza dar si pe unde deserveste cea mai multa populatie nu pe unde ne dorim. Nu are importanta ca alte autostrazi nu sunt finalizate, se vor folosi alte firme, in fine scopul articolului este probabil sa faca destula publicitate in jurul acestui tronson. Deci nu va agitati, parerea voastra nu conteaza in realitate, lucrurile se vor face dupa cum vor altii nu dupa cum vrem noi si pentru cine nu stie sa caute cat am platit si ce am primit de la Bec htel, o capodopera , din multe puncte de vedere.

  View Comment
 36. Noi, cei din Arad, suntem alaturi de voi !

  View Comment
 37. Oare Botosaniul cu 100 000 de locuitori de ce e sarit din aceasta schema? La celalalt capat baimarenii si-au calcat pe mandrie si au lasat autostrada sa curga pana la Satu Mare…bineinteles, sa poti iesi din tara. Sau lasa ca 40 km pana la Suceava nu e mult, va avea Botosaniul autostrada la Suceava!Eu NU voi sustine acest demers, chiar si ipotetic vorbind, pana nu apare acolo Botosani.Si sper ca mamaliga botosaneana sa reactioneze putin mai mult, ca dupa aia se mira ca-i fac sucevenii paiosi!!

  View Comment
 38. Sustin construirea si acestei autostrazi.

  View Comment
 39. HAI SA ABERAM FRUMOS:
  Autostrada NORDULUI!
  Satu Mare-Baia Mare-Suceava (si retur ???)

  Parca am trai in “lumi paralele” …
  -Una utopica in care se contruiesc autostrazi dora cu pixul
  si alta
  -in realitatea care ne consuma zilnic pana la epuizare, in care descoperim ca nu exista UN DRUM DECENT de la Roma pana la suceava si mai departe… (Radauti, Siret, Botosani)
  o poteca carpita din loc in loc ideala pentru atelaje.

  View Comment
 40. Nu sunt gata ce s-au inceput si voi vreti alta? O sa mai umblati multa vreme cu bicicleta..

  View Comment
 41. Sustin construirea Autostrazii Nordului. In felul acesta v-a creste turismul iar banii catre bugetul tarii va asigur ca nu vor intarzia sa apara. De ce credeti ca nu vin strainii la noi in numar mare? Va spun eu….din cauza drumurilor proaste. De ex. un turist din Germania face doua ore pana la Arad iar de acolo pana in Bucovina mai face 10 ore. Strigator la cer! Ma doare sufletul cand citesc mai sus si vad oameni care vor autostrazi doar pentru zona lor si nu se gandesc la binele intregii tari. Daca suntem uniti si nu dam dovada de egoism, putem reusi sa facem ceva in tara asta, daca nu, ne meritam soarta. Mare pacat!

  View Comment
 42. Autostrada Nordului!

  View Comment
 43. Valeriu Ghimpu | noiembrie 26, 2018 at 12:11 |

  Susțin din tot sufletul aceasta idee. Autostrada va trece prin foarte multe zone turistice și istorice incluzând Maramureșul, Bucovina – Vatra Dornei, Suceava. În plus as dori continuarea ei până la Iași și mai departe spre Chișinău. O alta ramură din Iași va merge spre Vaslui, Bârlad, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Mangalia, apoi în Bulgaria spre Balchik, Varna,Sunny Beach, Nessebar. Revenind la traseul inițial, din Maramureș o ramură va merge spre Cernăuți. Din Satu Mare să fie și spre Oradea, Arad, Timișoara. Tot din Satu Mare o altă ramura prin Ungaria pană în Budapesta. La fel din Oradea și Arad ramuri spre Budapesta. Din Timișoara sa continue spre Belgrad. Este un început foarte bun. Succes! De abia aștept sa vad realizata toată această autostrada și cu ramurile și traseele adiționale propuse.

  View Comment
 44. AUTOSTRADA NORDULUI IMEDIAT SAU AUTONOMIE REGIONALA.

  View Comment
 45. Eu personal nu mai cred în nici un partid este vizibilă situația ca cineva dictează ca partea de nord est a țări sa rămînă în sărăcie

  View Comment
 46. Nicu Garbovan | ianuarie 24, 2020 at 15:16 |

  Cei care au demarat acest proiect stau prost cu geografia României. Acest proiect străbate și judetul Salaj intre jud. Maramureș și Cluj… !

  View Comment
 47. Ar trebuii facuta o petitie online sa o semnam cat mai multi! Sunt din Constanta, imi doresc o autostrada de la mare pana la Arad, dar cum si eu imi doresc si cei care stau in Nord vor o autostrada a lor! PLATIM TAXE SI ROVINIETE + IMPOZITE PENTRU PIESE AUTO SI MERGEM PRIN TOATE RUINELE

  View Comment
 48. De la Satu Mare cum ajung rapid la Cernăuţi şi la Iaşi?

  View Comment
 49. Gabriel florea | februarie 17, 2020 at 11:05 |

  Și eu sint de acord sa se termine ce s-o început sint și eu de acord

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre proiecte europene
Nord-Vestul României, campion la fonduri europene. Nu Satu Mare, ci Bihor, Maramureș și Cluj

Închide