PROCES. Zeci de polițiști au dat în judecată Poliția Satu Mare

Peste o sută de polițiști au dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare pentru acordarea sporului de 25% pentru agenții de poliție care au studii superioare. Acțiunea este deja înregistrată la Tribunalul Satu Mare, pe rolul Secți II Contenscios Administrativ și Fiscal, potrivit surselor PresaSM.

Reporterii PresaSM au aflat că majoritatea agenților au dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție prin Sindicatul Europol, care a angajat un avocat sătmărean. Printr-o împuternicire, avocatul îi reprezintă în instanță și are șanse uriașe de câștig.

PresaSM a aflat că Tribunalele Alba și Brașov au dat câștig de cauză agenților din județe în cauză, care au deschis proces și au obținut sporul de 25% la salar! Și asta încă din 2017.

”Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma compensatorie tranzitorie reprezentând sporul de 25 % cuvenit agenţilor de poliţie cu studii superioare începând cu data de 09.04.2015, actualizată cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală calculată la sumele restante ce trebuiau achitate. Respinge cererea privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, este decizia în oglindă a Tribunalelor Alba și Brașov.

Este, practic, doar o chestiune de timp până când zeci de agenți din județul Satu Mare vor avea pe fluturaș un plus de 25%.

1 Comment on "PROCES. Zeci de polițiști au dat în judecată Poliția Satu Mare"

  1. Noi, cetățenii, n-am putea să-i dăm pe polițiști în judecată că nu-și fac treaba și să cerem instanței să-i oblige să presteze ceva pentru banii primiți?!?
    Nu mai suntem în siguranță nicăieri! Nici în case, nici pe drum!
    Haos în trafic!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. MOBILIZARE la Poliția Satu Mare. MAI a trimis 52 de polițiști

Închide