Judecătoria Carei, cea mai eficientă instanță din județul Satu Mare

Conducerea Tribunalului Satu Mare, prin președintele Nilda Preda-Târnoveanu, președintele Secției Penale a Tribunalului, Mihai Ciorcaș, și purtătorul de cuvânt Remus Nemeș, au prezentat astăzi bilanțul de activitate al Tribunalului Satu Mare, respectiv al judecătoriilor din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș.

Potrivit sursei citate, Judecătoria Carei este singura instanță care a înregistrat un grad de eficiență la nivelul ”Foarte eficient”. Judecătoria Satu Mare, Judecătoria Negrești-Oaș și Tribunalul Satu Mare obținând calificativul ”Eficient”.

Concret, indicele general de operativitate la Judecătoria Carei este de 83,10% în 2017, în timp ce la Judecătoria Satu Mare este de 77,43%, iar la Judecătoria Negrești-Oaș este de 65,17%. De asemenea, indicele de operativitate al Tribunalului Satu Mare este de 77,11%. Indicele de operativitate însemnând însumarea stocului de dosare de la începutul anului 2017, a dosarelor nou înregistrate pe parcursul anului, cu scăderea dosarelor a căror soluționare este suspendată.

Judecătoria stă cel mai bine și la indicele de desființare/modificare/casare a hotărârilor, respectiv 3,20% din hotărâri au fost modificate. În schimb, Judecătoria Satu Mare are un procent de 3,44%, respectiv Judecătoria Negrești-Oaș a re un procent de 3,60%.

”Volumul de activitate se menține încă la un nivel relativ redus, chiar dacă a înregistrat o creștere față de anul precedent. De asemenea, operativitatea a crescut și se menține la un nivel ridicat, fără a afecta calitatea actului de justiție, aspect ce rezultă din ponderea atacabilității hotărârilor și din indicele de casare scăzut. Un important aspect pozitiv este acela că instanțele de pe raza județului Satu Mare au un grad general de eficiență ridicat”, a declarat Nilda Preda-Târnoveanu.

 

Fii primul care comentează! despre "Judecătoria Carei, cea mai eficientă instanță din județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Tribunalul Satu Mare
FOTOGALERIE. Palatul de Justiție din Satu Mare, reabilitat complet. Printre cele mai frumoase din țară

Închide