Un sătmărean a învins Consiliul Local Satu Mare! Taxa suplimentară de mediu, ANULATĂ în primă instanță

Ce lovitură a primit Consiliul Local Satu Mare din partea unui simplu sătmărean. Szolomajer Augustin a atacat HOTĂRÂREA Nr. 49/23.02.2017 a Consiliului Local Satu Mare ”pentru aprobarea perceperii taxei reglementate de O.U.G. nr. 196/22.12.2005 privind Fondul pentru mediu” la Secția II Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare și a câștigat! Hotărârea de Consiliu Local a fost ANULATĂ în primă instanță.

Din câte se pare, Consiliul Local Satu Mare va ataca decizia Tribunalului Satu Mare la nivelul Curții de Apel Oradea. 

”Admite acţiunea de contencios administrativ formulată de reclamantul SZOLOMAJER AUGUSTIN în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SATU MARE şi în consecinţă: Anulează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 49/23.02.2017”, este decizia pe scurt a judecătorilor Tribunalului Satu Mare!

Ceea ce nu au reușit ”super” instituțiile statului – în speță Prefectura Satu Mare – a reușit un simplu sătmărean.

Reamintim că Instituția Prefectului a retrimis în luna mai 2017 – printr-o procedură EXTREM DE TIMIDĂ – în Consiliul Local hotărârea prin care taxa specială de salubritate urma să fie pusă în cârca sătmărenilor. Prefectura Satu Mare cere Consiliului Local să revizuiască decizia. Dar primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a trimis Instituția Prefectului la plimbare. A venit un simplu sătmărean să facă treaba autorităților!

Reamintim că reprezentanții Consiliului Local Satu Mare au aprobat, în 23 februarie 2017, cu 12 voturi pentru, șapte abțineri și un vot împotrivă proiectul de hotărâre prin care sătmărenii vor plăti mai mult cu maxim trei lei pe persoană față de cei 7,39 de lei pe persoană cât se plătește în prezent la Florisal. Și asta pentru că s-a introdus o taxă suplimentară de mediu.

Astfel, prin această suprataxă, potrivit unor calcule inițiale, la taxa de la 7,39 lei/persoană se mai adaugă suprataxa de maxim trei lei/persoană în municipiul Satu Mare. Dar tariful va oscila de la o lună la alta, în funcție de cantitatea de deșeuri depusă la gorapa ecologică de gunoi de la Doba.

2 Comments on "Un sătmărean a învins Consiliul Local Satu Mare! Taxa suplimentară de mediu, ANULATĂ în primă instanță"

  1. Ei, nu au reușit. Nu au vrut.

    View Comment
  2. SATMARENI NU PLATITI TAXA DE PE FACTURA FLORISAL.DOMNULE PREFECT CE MAI ASTEPTATI? ATACATI HOTARAREA SI SUSPENDATI APLICAREA EI.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Povestea activistului care a învins Consiliul Local! A ”executat” taxa de mediu în primă instanță

Închide