VIDEO. Imaginea zilei vine din Maramureș. Urs masiv surprins pe Valea Vișeului

Romsilva a publicat imaginile suprinse de camerele de luat vederi de pe Valea Vișeului. La hrănitoarea amplasată pe raza Ocolului Silvic din zonă și-a făcut apariția un urs masiv. 

Un exemplar impresionant de urs filmat la un punct de hrănire amplasat de specialiștii Romsilva într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vișeu. Imaginile rare au fost postate pe pagina de socializare a celor de la Romsilva. Potrivit specialiștilor, populația de urși din zonă numără peste 30 de exemplare.

În țara noastră există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, aceștia având habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.“În cele peste 250 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Națională a Pădurilor Romsilva are amplasate puncte de hrănire și sărării, asigurând anual faunei peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare,” spun cei de la Romsilva.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Aceștia detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Grație camerelor amplasate în păduri, cei de la Romsilva au prezentat și înregistrări video cu pisici sălbatice, capre negre și râși.1 Comment on "VIDEO. Imaginea zilei vine din Maramureș. Urs masiv surprins pe Valea Vișeului"

  1. Saracu nu mai are mult de trait va fi captura caruiva barconier cu siguranta

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre animale, faună, Maramureș, Romsilva
FOTO. Pisicuțe, hrană pentru piton. Mesajul primit de o voluntară, viral pe rețelele de socializare

Închide