FOTO. Acuzații extrem grave la Consiliul Județean: ”Am votat AUTOUTILITARE, iar ei și-au cumpărat mașini de lux”

Consilierul judeţean Adrian Cozma a lansat astăzi acuzații extrem de grave la adresa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare. Adrian Cozma a precizat că deși consilierii județeni au votat pentru achiziționarea unor autoutilitare, Consiliul Județean a achiziționat mașini de lux. La un preț de circa 35.000 de euro/bucata.

“Vreau votul înapoi. UDMR m-a înșelat (din nou). Am votat achiziționarea unor AUTOUTILITARE, așa cum era trecut în hotărârea de consiliu, iar ei și-au cumpărat mașini de lux cu ultra dotări. Sunteți niște nesimțiți. Am cerut bani pentru dotări în spital, iar răspunsul a fost: “Nu avem bani”, a scris Adrian Cozma pe Facebook.

Reporterii PresaSM au luat legătura cu Adrian Cozma pentru mai multe detalii. Consilierul județean a declarat că în luna octombrie a anului trecut consiliul Local a alocat 500.000 de lei pentru achiziționarea unui număr de trei autoutilitare, care să deservească instituțiile subordonate Consiliului Județean.

Licitația a avut loc în decembrie 2017, iar în caietul de sarcini s-au cerut trei autoutilitare, cu dotările unor mașini de lux. Pe cale de consecință, a fost depusă o ofertă din partea unei firme în data de 8 decembrie 2017, în care se specifica ”autoutilitare”, dar cu dotări pentru o mașină dintr-o gamă de lux.

”Au cerut autoutilitare 4×4, cu cutie de viteze automată, senzori de parcare față spate, duze stropitori parbriz încălzite, senzori de ploaie, tapițerie de piele, torpedou iluminat și climatizat, motor de cel puțin 180 de cai, motor între 1900 și 2000 cm cubi. Ce autoutilitare au aceste caracteristici”, se întreabă Adrian Cozma.

Din câte se pare, în loc de autoutilitare au ajuns la Satu Mare trei autoturisme Skoda Octavia Style , cu o valoare de circa 35.000 de euro… bucata.

„AUTOUTILITARĂ, autoutilitare, s. f. Autovehicul pentru transportul unor cantități mici de mărfuri”, ne informează  DEX ’09 (2009).

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.


O situație identică a avut loc și la Consiliul Județean Bihor. Tot o poveste cu autoutilitare. Și tot în perioada similară.

Solicitat de BIHOREANUL să explice achiziţia, președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a recunoscut că se gândise încă de la început la marca Skoda. Potrivit acestuia, cumpărarea a trei noi maşini de serviciu pentru şefii instituţiei are loc pentru că limuzinele VW Phaeton şi VW Passat vârf de gamă intrate în dotare (la preţuri de peste 70.000 euro bucata) pe vremea preşedintelui Alexandru Kiss au ajuns la vârsta de 10 ani şi la un rulaj de peste 300.000 km, astfel că întreţinerea şi repararea lor a devenit costisitoare.

Când însă a fost întrebat de ce în caietul de sarcini maşinile, aparent SUV-uri (Sport Utility Vehicle), au fost botezate drept „autoutilitare”, Pásztor s-a deconspirat: „Nu sunt SUV-uri, sunt Skode (modelul Superb, avea să spună mai târziu – n.r.). Am ales fiindcă legea dă posibilitatea ca fără nicio restricţie o entitate să cumpere autoutilitară. Noi am identificat cele de acolo că se încadrează în autoutilitară”, a spus şeful CJ, adăugând textual că s-a gândit la „Skoda sau Opel” doar pentru că sunt mai ieftine.”, informează ebihoreanul.ro

2 Comments on "FOTO. Acuzații extrem grave la Consiliul Județean: ”Am votat AUTOUTILITARE, iar ei și-au cumpărat mașini de lux”"

  1. La frl si-a tras si Gabor la primarie, tot autoutilitare Skoda….dar acolo e liniste.

    View Comment
  2. Toți sunt nişte tâlhari care irosesc banul public în folosul lor. Să vă fie ruşine nemernicilor !!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
S-a tăiat în carne vie! Zeci de șefi de instituții din Satu Mare au salariile diminuate

Închide