Adrian Cozma: Spitalul Vechi să poarte denumirea “Dr. Virgil Enătescu”


Adrian Cozma le propune ca Spitalul Vechi, dar și o stradă din municipiul Satu Mare să poarte numele academicianului Virgil Enătescu.

“Dr. Academician Virgil Enătescu a fost un simbol al urbei noastre dar şi a judeţului Satu Mare. Un om demn, corect şi un profesionist de marcă, recunoscut la nivel internaţional. Ne vom aminti mereu cu drag de el. Le propun colegilor din Consiliul Județean ca Spitalul Vechi să poarte denumirea Dr. Virgil Enătescu. Totodată colegii din Consiliul Local Satu Mare împreună cu executivul Primăriei ar trebui ca în prima ședință de Consiliu Local să aprobe denumirea unei străzi reprezentative a orașului cu numele doctorului academician Virgil Enătescu. Ar fi un gest firesc, de recunoștință, în acord cu așteptările sătmărenilor. Le mulțumesc tuturor anticipat și sper să reușim să fim uniți în astfel de momente care se petrec în comunitatea noastră”, a scris politicianul liberal pe pagina sa de socializare.

Academicianul Virgil Enătescu a încetat din viață în cursul zilei de ieri, la vârsta de 79 de ani.6 Comments on "Adrian Cozma: Spitalul Vechi să poarte denumirea “Dr. Virgil Enătescu”"

 1. de ce sa nu poarte spitalul nou numele lui enatescu?

  View Comment
 2. Într-adevăr Enatescu a fost cine a fost, dar renumit și mare doctor și unic a fost pentru pacienții săi și miile de oameni care s-au pensionat pe caz de boală datorită lui! Altcineva n-avea sa-l cunoască, eventual din presă. Dar cum să denumești un spital renumit și vechi de peste 100 de ani după numele lui Enatescu, care nu a avut nici o tangență cu spitalul vechi.
  Clădirea din vecinătatea spitalului a fost retrocedat bisericii romanocatolice cu ani în urmă. Trebuia să-i găsiți altă locație voi de la consiliu.
  poate că ai fost pacient de al lui și de acea exagerezi cu meritele sale. A fost coleg de partid cu Funar și Vadim tudor .
  acolo la consiliul județean altă problemă nu aveți, decât să creați un conflict interetnic?

  View Comment
 3. De ce sa nu se numească Satu Mare cu…acest nume? S-a găsit un mare istet sa se bage în seama. Dl.Enatescu a fost un om de valoare,cu plusuri si minusuri ca orice om,Dumnezeu sa-l odihnească în pace. Dar sa păstrăm măsura si sa nu ne bagam in seama unde nu e cazul.

  View Comment
 4. Tovarășul Cozma ar mai fi o idee :
  Si anume rugați-l pe artistul plastic Radu ciobanu , să creeze un bust din bronz a lui Enatescu , pe cheltuiala proprie și expuneti pe O proprietate de a voastră.
  Artistul va avea de muncă și bani, jar voi veți putea vedea zilnic în mijlocul unei proprietăți de ale voastre .

  View Comment
 5. nu are atata cinste să poarte numele noul spital județean?

  View Comment
 6. ce a facut pt tara rămâne pe vecie inclusiv testul psihologic la șoferi.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Cozma
FOTO/VIDEO. Adrian Cozma și Ovidiu Duma, primii pe listele PNL pentru parlamentare

Închide