Masca de protecție, obligatorie pe stradă în alte trei localități din Satu Mare


Masca de protecție devine obligatorie în alte trei localități din județul Satu Mare, după o nouă decizie a CJSU. Măsura vine ca urmare a creșterii incidenței.

Astăzi, 23 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 39 privind completarea Hotărârii CJSU nr.36/21.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.
(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.
(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.
Art.2.
Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020.
Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând de azi sunt: Cămin, Călinești-Oaș și Tiream, alături de Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni în care restricția a fost instituită în data de 21 octombrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Lista unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori

  1. CĂMIN 2,151
  2. CĂLINEȘTI OAȘ 1,867
  3. TIREAM 1,644


1 Comment on "Masca de protecție, obligatorie pe stradă în alte trei localități din Satu Mare"

  1. Dictatura
    medicala a inceput.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare, COVID19
COVID-19 Satu Mare: 37 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Închide