Toate școlile din Carei și Satu Mare, în scenariul galben. Municipiile, în prag de 1.5


Școlile din municipiul Satu Mare se pregătesc de scenariul galben după ce incidența raportată la mia de locuitori a ajuns la 1,49. Potrivit surselor PresaSM, în unele unități a și început montarea de camere, astfel încât elevii care vor învăța în sistem online să poartă participa de acasă la cursuri.

Școlile din municipiul Satu Mare se pregătesc de intrarea în scenariul galben. Mai mulți părinți au fost informați despre faptul că, începând de săptămâna viitoare, orele se vor desfășura în sistem online, iar camere au început să fie instalate în unele unități de învățământ, pe măsură ce incidența cazurilor de la nivelul municipiului se apropie de 1,5.

Inspectorul general Anișoara Boitor a confirmat pentru PresaSM faptul că mai multe școli vor intra în scenariul galben, în conformitate cu Ordinului ministerului Educației, cel care prevede restrângerea activităților la clasă în localitățile în care se depășește incidența de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Școlile din Satu Mare și Carei, în Scenariul II

Potrivit informațiilor PresaSM, în scenariul galben vor intra toate unitățile de învățământ din municipiile Satu Mare și Carei, mai puțin grădinițele, care sunt în vacanță. Cursurile se pot desfășura în condiții normale în Negrești-Oaș. Măsurile sunt valabile până la finalul lunii octombrie, potrivit documentului consultat de PresaSM.

Potrivit actului normativ (Ordinul 5487/1494/2020 ), scenariul “galben”, adică “scenariul II” presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Tot potrivit informațiilor PresaSM, în Ciumești, școala este în scenariu roșu.

Având în vedere numărul de cazuri noi înregistrate, este de așteptat ca incidența la nivelul celor două municipii să depășească în următoarele zile 1.5.

Trecerea unităților de învățământ în scenariul galben nu este singura măsură pentru limitarea răspândirii infecțiilor. Odată depășit pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua și decizia ca masca să fie obligatorie în toate spațiile publice.

Astăzi, CJSU a anunțat că a luat decizia de a impune obligativitatea măștilor de protecție în spațiile publice pentru alte trei localități. În total, în momentul de față, masca e obligatorie și pe stradă în 11 localități din județ.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi 37 de noi cazuri la Satu Mare, incidența la nivelul județului fiind de 1.18.Fii primul care comentează! despre "Toate școlile din Carei și Satu Mare, în scenariul galben. Municipiile, în prag de 1.5"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Masca de protecție, obligatorie pe stradă în alte trei localități din Satu Mare

Închide