Dr. Virgil Enătescu a încetat din viață. Considerat printre cei mai geniali oameni din lume


Academicianul dr. Virgil Enătescu a decedat astăzi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani.

Virgil Enătescu s-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940, dar s-a stabilit la Satu Mare. A  frecventat şi onorat cu lucrări şi comunicări Cercul de Bionică de la  Timişoara, Cercul de Filozofi a şi Metodologia Medicinii al Academiei Române.

A susţinut primul doctorat în 1977  la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, definind un nou domeniu – analiza comunicării extraverbale în care include şi studiul desenului. Al doilea doctorat îl susţine la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.

Este membru al Academiei Române şi preşedinte a numeroase foruri şi comisii ştiinţifice interne şi internaţionale. Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi sătmărene.

Din studenţie, a fost pasionat de partea de cercetare experimentală, fapt ce i-a dezvoltat un mod de gândire iniţiat în lumea medicală de Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale.

Dr. Virgil Enătescu a semnat şapte cărţi şi monografii, peste 350 de articole ştiinţifice, a participat la 140 de conferinţe medicale interne şi intenaţionale şi să nu uităm nici de cele opt brevete de invenţie şi două certificate de inovator care se leagă de numele său.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!3 Comments on "Dr. Virgil Enătescu a încetat din viață. Considerat printre cei mai geniali oameni din lume"

 1. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

  View Comment
 2. Un om cu caracter, care a lasat in urma lui o impresie puternica.
  Condoleante familiei.

  View Comment
 3. Sincere condoleanțe.
  Citez:”Va rog frumos sa nu vorbiți între voi, pentru ca nu în fiecare zi va vorbește Virgil Enatescu”
  O valoare în incomensurabila.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dramă
Slujbă pentru Vivien. Fetița (10 ani) violată și ucisă în municipiul Satu Mare

Închide