E OFICIAL! Se FINANȚEAZĂ centura municipiului Satu Mare. Urmează un DRUM EXPRES

Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România (CNADNAR) a anunțat Master Planul pe transport, care prevede investiții în infrastructura feroviară și rutieră a județului Satu Mare.

Potrivit acestui proiect, este vizată reabilitarea tronsonului feroviar Cluj-Napoca – Baia Mare – Satu Mare, dar și construirea drumului expres Turda-Halmeu.

Drumul expres va porni de la Turda, prin Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Baia Mare, Livada și apoi prin Halmeu către Ucraina.Drumul expres este o șosea rapidă, fără bandă de urgență, dar mai ieftină cu aproximativ 30% decât o autostradă.

Dacă drumul expres are ca termen de finalizare 2038, lucrările la proiectul tehnic al centurii municipiului Satu Mare vor începe încă din acest an. Prin includerea centurii Sătmarului în Master Plan – condiție esențială pentru obținerea finanțării – s-a dat practic undă verde proiectului.

unda-verde-pentru-centura

Bugetul total al proiectului de construcție a variantei ocolitoare Satu Mare este de 365,76 milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro), din care fondurile europene nerambursabile reprezintă 228,6 milioane lei (aproape 51 de milioane de euro), potrivit formularului nr. 1 avizat de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare.

Pentru anul 2016 sunt prevăzute credite bugetare în valoare totală de 54,86 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), iar pentru restul de 310,89 milioane de lei sunt prevăzute credite bugetare în anul 2017 (aproximativ 69 de milioane de euro) pentru lucrările variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "E OFICIAL! Se FINANȚEAZĂ centura municipiului Satu Mare. Urmează un DRUM EXPRES"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre infrastructură rutieră, investiție
PREMIERĂ. PRIMUL protest împotriva stării CATASTROFALE a drumurilor din județ (FOTOGALERIE)

Închide