Atenție când primiți un SMS! Cum funcționează smishing-ul. Ce spune Poliția


Polițiștii trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe stămăreni că metodele de smishing sunt tot mai răspândite. Este vorba despre fraude prin SMS. Victimele sunt induse în eroare prin folosirea unor mesaje text cu scopul obținerii de date personale, bancare sau de securitate. 

Poliția atrage atenția asupra tenativelor de fraudare prin smishing. Utilizatorii sunt induși în eroare cu scopul de a obține date personale.

Smishing sau fraudă prin SMS. Cum funcţionează?

Prin mesaje text (SMS) autorii îţi cer să suni la un număr de telefon sau să intri pe un link prin care ,,îţi verifici, actualizezi, reactivezi contul”. În realitate eşti condus spre un site fals sau spre un aşa-zis operator bancarecare îţi solicită date personale.

Ce poţi face pentru a te proteja de fraudele prin SMS?

• Nu accesa link-uri, ataşamente sau imagini nesolicitate primite prin SMS de la persoane necunoscute.

• Nu acţiona în grabă, la primul impuls. Ia-ţi timp şi verifică informaţiile înainte de a trimite un eventual răspuns.

• Niciodată nu răspunde unui SMS prin care ţi se solicită codul PIN, parole de acces la contul online banking ori alte informaţii foarte personale.

• Contactează imediat banca dacă ştii că ai răspuns unui astfel de mesaj şi ai furnizat detalii bancare în aceste condiţii.Fii primul care comentează! despre "Atenție când primiți un SMS! Cum funcționează smishing-ul. Ce spune Poliția"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
OFICIAL. Sume enorme plătite pentru salariile cadrelor medicale din Satu Mare

Închide