Când pornesc Trenurile Soarelui. Cum ajung sătmăreni pe litoral, cu trenul

CFR a anunțat că nu se va renunța la Trenurile Soarelui anul acesta, iar până la intrarea acestora pe linie, o serie de trenuri care pleacă din țară spre Bucureşti îşi vor prelungi parcursul până în Mangalia.

CFR Călători pregătește introducerea Trenurilor Soarelui, dar într-o primă etapă sătmărenii vor putea ajunge cu trenuri spre litoral, în Mangalia, prin prelungirea parcursurilor pentru garniturile care merg spre Capitală.

„Trenurile Soarelui le avem în program pentru că într-un fel este evenimentul anului şi pentru CFR Călători. Au început pregătirile atât pentru vehicule, cât şi pentru personal. […] În prima etapă, doar se prelungesc trenurile care vin din ţară de pe câteva rute din Bucureşti mai departe în Mangalia. De exemplu, trenul Baia Mare – Bucureşti cu grupă de Cluj şi grupă de Bistriţa se prelungeşte dincolo de Bucureşti, până în Mangalia. La fel trenul de Timişoara, la fel trenul de Iaşi cu grupă de Suceava, la fel trenul de Satu Mare. Toate merg în prima fază, adică începând de pe 12 iunie, până la Mangalia”, a declarat directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

Prelungirile vor înceta odată ce vor porni Trenurile Soarelui.

„În cea de-a doua fază, aceste prelungiri încetează şi funcţia lor este preluată de alte 36 de trenuri care de data asta vin dintr-o paletă mult mai largă de localităţi, deci nu numai patru cu grupe, maxim 6-7, ci le luăm la rând: Arad, Deva, Timişoara, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Braşov, Tg. Mureş, Iaşi, Suceava, Galaţi, deci cam toată ţaraȚ, a mai explicat Costescu. Acestea sunt 36 de trenuri care pleacă din aceste oraşe şi merg până la Mangalia, iar din Constanţa majoritatea dintre ele vor opri şi în toate staţiunile de pe litoral unde oamenii vor să coboare. Acestea vor intra în circulaţie din 26-27 iunie.”

Președintele CFR a spus că pe călători îi așteaptă și alte surprize.

Trenurile parcurg o distanță de peste 940 de kilometri, de la Satu Mare până în Mangalia, iar drumul cu trenul durează aproximativ 18 ore, fără a calcula întârzierile.

În ceea ce privește cursele aeriene, Tarom încă nu a făcut precizări despre ruta Satu Mare – Constanța.

Fii primul care comentează! despre "Când pornesc Trenurile Soarelui. Cum ajung sătmăreni pe litoral, cu trenul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre litoral
Zborul Satu Mare – București, printre cele mai populare. Satu Mare – Constanța, ultimul loc

Închide