Candidatul PRO România la fotoliul de primar, Cristina Haiduc, își expune prioritățile pentru Satu Mare


Candidatul PRO România la fotoliul de primar, Cristina Haiduc, își expune prioritățile pentru Satu Mare și pentru sătmăreni. Candidatul Pro România reacționează și la propunerea candidatului PNP, Mihai Huzău, care a propus un Master Plan pentru Satu Mare, care să fie agreat de către toți politicienii. Cristina Haiduc critică această solicitare, precizând că: ”orașul are nevoie de o prioritizare a marilor proiecte, care să fie implementate cu prioritate în următorii 4 ani”.

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă:

Unul dintre contracandidații mei la Primăria municipiului Satu Mare, Mihai Huzău, ne provoacă pe toți cei intrați în cursa pentru fotoliul de primar să concepem un Master Plan pentru Satu Mare, pe care să-l respectăm apoi, indiferent de cine câștigă alegerile.

Consider că în locul documentelor intitulate pompos Master Plan, orașul are nevoie de o prioritizare a marilor proiecte, care să fie implementate cu prioritate în următorii 4 ani, dar care să fie monitorizate în așa fel încât să avem lucrări de calitate, durabile. De 30 de ani se tot întocmesc strategii, de care nu mai ține nimeni seama după ce sunt adoptate.

Mai cred că discuțiile serioase pot fi purtate la o masă de lucru, cu responsabilitate, și nu doar lansând idei în mediul online sau în mass-media de dragul competiției electorale. Eu sunt deschisă la astfel de discuții serioase și aplicate, la care să participe și experți de top din toate domeniile, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile. Satu Mare nu înseamnă doar o mână de politicieni, Satu Mare înseamnă oamenii lui pe care nimeni nu îi ascultă de 30 de ani!

Nu sunt de acord cu ideea vehiculată de Mihai cum că ”toate partidele au găsit tot felul de scuze pentru a nu se realiza o alianță pentru Satu Mare”. PRO România a fost prima formațiune politică care a lansat un apel public pentru uniunea forțelor românești în jurul unui set de proiecte, dată fiind configurația etnică a municipiului Satu Mare. Să respectăm adevărul!

În ceea ce privește proiectele strategice pentru Satu Mare, consider că prioritizarea trebuie să țină cont de posibilitățile reale de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, de proiectele care există deja în implementare, care trebuie finalizate în condiții de calitate superioară, și de cele pentru care se poate obține finanțare din fonduri eruopene în perioada de programare 2021-2027:

Oraș european: Înfrumusețarea orașului prin reabilitarea fațadelor, modernizarea și închiderea Centrului Vechi, fie că vorbim de clădiri publice sau private; Reabilitarea blocurilor din fonduri europene, în parteneriat cu sătmărenii, pornind din zona centrală și ajungând în fiecare cartier; Amenajarea de parcări supraetajate la periferia Centrului, pentru a decongestiona inima orașului; Amenajarea acceselor în oraș, inclusiv lărgirea benzilor de circulație; Finalizarea Podului peste râul Someș, zona Ștrandului, și a Centurii de ocolire a municipiului Satu Mare.

Eficiență, transparență, digitalizare: Scăderea cheltuielilor administrative, reducerea personalului Primăriei de la peste 200 de angajaţi, la 120; Reducerea birocrației: buletine în 2 zile, certificate de urbanism în 5 zile; Digitalizarea serviciilor administrației prin proiecte integrate din fonduri europene; Transparentizarea cheltuirii banilor publici prin publicarea tuturor operațiunilor realizate pe site-ul Primăriei;

Oraș Verde: Amenajarea de noi parcuri și noi spații verzi, în fiecare cartier; Revitalizarea Zonei de Agrement Noroieni, care va redeveni zona în care sătmărenii să se relaxeze la sfârșitul săptămânii; Amenajarea malurilor Someșului cu locuri de petrecere a timpului liber și promenadă; Servicii de curățenie corespunzător realizate și colectare selectivă a deșeurilor obligatorie;

Oraș atractiv: Relansarea economiei locale prin acordarea de facilități la plata taxelor și impozitelor locale firmelor mici, care nu primesc ajutoare de la Guvern; Reducerea taxelor locale pentru persoanele juridice de la o cotă de 1,3 la 0,7, cât este în Oradea; Extinderea Parcului Industrial, pentru atragerea de noi investitori, care să creeze locuri de muncă bine plătite; Amenajarea unui HUB pentru START-upurile inovative;

Oraș educat: Modernizarea și digitalizarea tuturor școlilor și grădinițelor; Construirea unei noi creșe și a unui internat școlar nou; Introducerea de autobuze destinate exclusiv elevilor, prin Transurban; Sprijin financiar pentru elevii fără resurse și burse de merit;

Sport și timp liber: Construirea unui complex sportiv multifuncțional în locul fostului Stadion Unio; Amenajarea de locuri de joacă bine dotate și terenuri de sport, în cartiere, în parteneriat cu mediul privat; Analizarea contractului de concesiune a Ștrandului Termal, pentru relansarea acestei zone de agrement; Construirea de piste de bicicliști la toate ieșirile din oraș.

SURSA: Comunicat de presă Pro România Satu MareFii primul care comentează! despre "Candidatul PRO România la fotoliul de primar, Cristina Haiduc, își expune prioritățile pentru Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, Cristina Haiduc, deputat Octavian Petric
VIDEO. Kereskényi își anunță planul pentru dezvoltarea Sătmarului: sală polivalentă, zone de agrement și bazin de înot

Închide