COMOARĂ descoperită de specialiștii Muzeului Județean la Andrid. Una dintre cele mai MARI din județ

foto: opiniedecarei.com

Specialiștii Muzeului Judeţean au descoperit luni, 11 aprilie 2016, un tezaur format din aproape 130 de monede de argint, emise în ultimele decenii ale secolului al XVII-lea, informează opiniedecarei.com.

foto: opiniedecarei.com

foto: opiniedecarei.com

Specialiștii de la Muzeul Județean susțin că tezaurul este unul dintre cele mai mari din judeţul Satu Mare. Echipa a fost formată din Liviu Marta, cercetător ştiinţific, Mihai Andrei Mocan – muzeograf la Muzeul Carei şi Aurelian Ilieş- gestionar la Muzeul Carei, dotată cu detectoare de metal, au început căutările pe terenurile de pe raza comunei Andrid.

foto: opiniedecarei.com

foto: opiniedecarei.com

„Am găsit acest tezaur, de fapt tezaurul de la Andrid, într-un loc mai ferit, situat în mijlocul unei văi mlăştinoase. Cel mai probabil, la sfârşitul secolului al XVII-lea, cu ocazia războaielor antiotomane, cineva a încercat să-şi pună la adăpost agoniseala. Probabil că acest om, destul de înstărit dacă judecăm după numărul mare de monede, a păţit ceva şi nu şi-a mai putut recupera comoara”, a declarat cercetătorul ştiinţific Liviu Marta pentru opiniedecarei.com

Fii primul care comentează! despre "COMOARĂ descoperită de specialiștii Muzeului Județean la Andrid. Una dintre cele mai MARI din județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.