COVID Satu Mare. O sătmăreancă și-a pierdut tatăl, soțul și fratele. Acuzații la adresa medicilor


Tragedie fără margini într-o familie din Negrești-Oaș. Și asta după ce Maria O. și-a pierdut în decurs de două luni atât tatăl, cât și soțul și fratele. În cazul ultimelor două tragedii, sătmăreanca îi acuză pe medici că nu ar fi făcut tot ce era posibil pentru salvarea soțului și a fratelui.

De unde a început totul

Totul a început după ce soțul femeii, O. Petru, respectiv fratele acesteia, M. Ioan, au ajuns să fie internați în cadrul Spitalului Negrești-Oaș în data de 7 februarie 2021. Au urmat o serie de complicații, potrivit medicilor, O. Petru având 75% din plămâni afectați, iar M. Ioan având 50% din plămâni afectați și o saturație în sânge de peste 90%. Familia acuză faptul că – fără acordul ei – medicii de la Negrești-Oaș au luat decizia de a-i transfera pe cei doi la Spitalul suport Covid de la Carei, în noaptea de 7 spre 8 februarie.

Transferați la Spitalul Carei fără acordul familiei

Mai mult decât atât, la Spitalul Carei, medicii au cerut familiei să achiziționeze un tip de medicament pe care nu îl aveau (?!) în farmacia proprie.

”Am ajuns din Franța în 9 februarie și m-am prezentat la Spitalul Carei pentru a putea primi informații referitoare la starea lor de sănătate. Mi s-a spus prin telefon de către o doamnă doctor că starea soțului meu este foarte degradată, iar cea lui M. Ioan este stabilă și cu 80% șanse de trăit. În data de 10 februarie am primit un telefon din partea doamnei doctor de pe secția ATI pentru achiziționarea medicamentului Lemod Solu, necesar lui M. Ioan pentru tratament și că spitalul nu mai are provizii cu acest medicament. În Franța locuiesc de 10 ani și am trecut prin multe intervenții pe la spitale, dar niciodată nu ni s-a spus mie și familiei mele să cumpărăm un medicament care nu se eliberează doar pe bază de prescripție de către spital și doar ei îl pot achiziționa. Am reușit într-un final să fac rost de acest medicament cu ajutorul farmaciilor și le mulțumesc din suflet că mai avem oameni cu inimă în această țară”, spune Maria O.

Prima tragedie, în 10 februarie

Cu toate că în 10 februarie i s-a spus că starea de sănătate a soțului său ar fi stabilizată, câteva ore mai târziu s-a anunțat decesul. Nemaiavând încredere în cei de la Spitalul Carei, sătmăreanca a încercat să își salveze măcar fratele.

”Am cerut transferul lui Moiș Ioan către alt spital mai performant și unde sunt doctori capabili să trateze pacienți, nu să îi bage la doi metri sub pământ. Transferul ni s-a refuzat din partea medicului de gardă până în data de 12 februarie seara, când am reușit transferul lui M. Ioan din Carei către Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Pacientul a ajuns în jurul orei 21.00, dar fără fișa medicală cu informațiile referitoare la tratamentul administrat în Carei”, mai spune Maria O.

A doua tragedie, în 13 februarie

Doar că, din păcate, în pofida tuturor eforturilor, la ora 1.10, în data de 13 februarie, M. Ioan moare pe patul de spital.

”Oameni buni, cei care aveți un suflet, ajutați-ne ca această petiție să se facă cunoscută și să cerem detalii de ce se moare în aceste circumstanțe necunoscute. L-am îngropat pe tatăl meu în decembrie, anul trecut, iar doua luni mai târziu pe soțul meu și pe fratele meu. Durerea este nespus de grea și aceste explicați care ne lipsec pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat. Acuzăm doctori de la Spitalul Negrești-Oaș si de la Spitalul Municipal Carei și personalul de pe sectia ATI pentru relele tratamente și lipsa profesionalismului. Nu dorim ca alți oameni să mai întâmpine astfel de situații”, este apelul sătmărencei.5 Comments on "COVID Satu Mare. O sătmăreancă și-a pierdut tatăl, soțul și fratele. Acuzații la adresa medicilor"

 1. Un creștin. | februarie 20, 2021 at 17:33 |

  O sa plătească cineva aici pe Pământ?
  Nimeni. Dar Dumnezeu nu doarme.

  View Comment
 2. Probabil au ajuns mult prea târziu la spital! Doctorii fac tot ce pot dar nu pot face miracole, nu sunt Dumnezeu! Și in Franța au murit foarte mulți oameni de Covid, deci nu putem spune ca doctorii au fost neglijenți,și eu am avut rudenii in spital, unii au scăpat, alții nu, dar nu din vina medicilor, asta este viața, nu întotdeauna medicii reușesc sa ii salveze pe toți, dar sunt sigura ca niciunui medic nu ii place și nu își dorește sa ii moara pacienții!

  View Comment
 3. In Negresti marea majoritate nu respecta nici o regula, e plin de oameni fără masca pe strada, in magazine, nimeni nu se prea sesizează și apoi ne mai miram ca oamenii ajung in stare gravă.

  View Comment
 4. Dar bacteriile din spitale care omoara oamenii? Nu tot din neglijenta personalului medical nepregatit si neinstruit se propagă? Ar trebui ca medicii sa isi schimbe atitudinea fata de pacienti, v-ati angajat sa ingrijiti/salvati nu sa ne grabiti moartea.

  View Comment
 5. Referitor la comentariul pacientului, asistentele și medicii mai nou se angajează pt bani, e plina postliceală de doamne de peste 30 de ani care au fost plecate în străinătate și au văzut că li se merita mai bine sa se facă asistente , că leafa e mare. Iar medicii oricum au un salariu astral deja, dar de aia tot sunt printre ei care așteaptă plicurile cu “cadou”. Și de nu le dai … Nu s-a mai putut face nimic, ne pare rău.
  Nu toți medicii sunt așa. Am întâlnit și medici care nu au vrut să ia un leu.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare, decedat
COVID-19 Satu Mare: 60 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Închide