E OFICIAL. Guvernul a adoptat Hotărârea. Sunt vizate și două orașe din Satu Mare

Satu Mare are două stațiuni turistice de interes local. Guvernul a adoptat Hotărârea prin care 11 localități din țară au intrat pe listă. Este vorba și de cele două orașe din Satu Mare. 

Guvernul a adoptat Hotărârea pentru declararea a 11 localități din țară drept stațiuni turistice de interes local. Pe listă figurează și două orașe din Satu Mare. Este vorba despre Livada și Carei. Cel mai important avantaje este, spune ministrul Turismului, faptul că aceste localități vor primi un punctaj mai mare pentru proiectele regionale.

“Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale,” a spus Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-un comunicat de presă.

Până în acest moment, în România erau atestate 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 61 staţiuni de interes local.

Proiectul pentru stațiuni turistice de interes local, depus în septembrie

Proiectul de Hotărâre a fost depus încă din luna septembrie.

”Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, ȋn condiţiile ȋn care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii.

Ministerul spune atunci că proiectul va ajuta localitățile să atragă mai mulți turiști și să facă mai multe investiții de care au nevoie.

Lista aprobată prin Hotărârea de Guvern:

Bârsana, judeţul Maramureş
Botiza, judeţul Maramureş
Carei, judeţul Satu Mare
Cisnădie, judeţul Sibiu
Cîrţişoara, judeţul Sibiu
Fundu Moldovei, judeţul Suceava
Livada, judeţul Satu Mare
Novaci, judeţul Gorj
Polovragi, judeţul Gorj
Rodna, judeţul Bistriţa Năsăud
Vama Buzăului, judeţul Braşov

Fii primul care comentează! despre "E OFICIAL. Guvernul a adoptat Hotărârea. Sunt vizate și două orașe din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Livada
Careiul și Livada devin staţiuni turistice. Cum pot să dea lovitura

Închide